Osprey Funds start Bitcoin fonds en gaat strijd aan met Grayscale

Het bedrijf Osprey Funds komt met een nieuw bitcoin (BTC) fonds. Het bedrijf wil de strijd aan gaan met het Grayscale Bitcoin Trust.

Osprey Bitcoin Trust rekent een management fee van 0,49%, dat is naar eigen zeggen de laagste prijs van de markt op dit moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt je simpelweg inkopen, in ruil daarvoor krijgt een investeerder ‘OBTC’. Dat is dan een aandeel in het fonds.

Makkelijk toegang

Het idee van dit soort initiatieven is relatief simpel: traditionele beleggers en partijen zijn het gewend om met dit soort constructies om te gaan. Ook groeit de interesse in bitcoin. Dat maakt deze combinatie ideaal voor aanbieders en beleggers die géén echte BTC zelf willen kopen: je koopt OBTC en kunt vervolgens meedoen met het prijsgeweld van bitcoin.

Er zijn verschillende fondsen in de industrie. Volgens de directeur van New York Digital Investment Group is er alleen interesse voor bitcoin. Robert Gutmann: ”100 van de 100 gesprekken die ik heb met investeerders met serieus geld gaan over Bitcoin, 0% over andere crypto assets.”

Grayscale

Het grootste bitcoin fonds op dit moment is dus Grayscale. Het Grayscale Bitcoin Trust bevat momenteel 572.644 BTC. Het is onwaarschijnlijk dat dit aantal snel overtroffen wordt, dit bedrijf was er relatief vroeg bij en heeft al ruim de tijd gehad om alles op te zetten.

De bitcoin in dit fonds waren een stuk goedkoper dan voor partijen die de laatste maanden pas zijn ingestapt.

Ter indicatie: Grayscale vraagt een management fee van 2%, dat is een stuk hoger dan het nieuwe fonds.

Steeds meer investeerders weten de weg naar bitcoin te vinden. Dat zijn echte bitcoin aankopen, maar ook veel financiële producten rondom BTC zien een groeiende markt.

Met Osprey Funds komt daar een nieuwe speler bij. Volgens Bloomberg is de strategie van het bedrijf duidelijk: goedkoper zijn dan concurrent Grayscale en zo langzaam meer marktaandeel pakken.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)