Pantera Capital koopt meer Solana (SOL) uit FTX-boedel

solana SOL crypto FTX

Investeringsmaatschappij Pantera Capital heeft meer Solana (SOL) tokens gekocht uit de failliete boedel van FTX. De gevallen cryptobeurs heeft maar liefst 2,6 miljard dollar aan SOL tokens moeten liquideren. Pantera Capital was al een eerdere koper van Solana, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen dichtbij de kwestie.

Pantera Capital koopt meer Solana (SOL)

Het is niet duidelijk hoeveel Pantera deze keer heeft weten te bemachtigen. Onlangs zijn er ongeveer 2000 SOL-tokens verkocht in een privéverkoop, waarvan de details geheim zijn gehouden. Deze verkoop maakt deel uit om het cryptobezit van FTX, waaronder de SOL, te gelde te maken. In totaal gaat het bij SOL alleen al om $2,6 miljard.

Eerder hebben Pantera en Galaxy Digital ook een fors deel van de FTX-inboedel te kopen. Maar de lage prijzen waartegen de munten zijn verkocht, valt in het verkeerde keelgat van gedupeerde FTX-klanten. Sterker nog, de manier waarop FTX zijn in nood verkerende crypto-activa heeft afgehandeld, is onderwerp van een collectieve rechtszaak onder leiding van Sunil Kavuri.

“Het is niet juist voor FTX om ons eigendom te verkopen,” schrijft hij onlangs op Twitter. Waarop hij een collectieve rechtszaak aankondigt tegen de bewindvoerders van FTX.

De eerder deze week verkochte Solana haalde een hogere prijs dan de $60 per token die andere kopers hebben betaald, zo vertellen bronnen aan Bloomberg.

Ondanks de faillissementsperikelen van FTX in 2022, waarbij de waarde van Solana met 94% daalde, heeft het token een robuust herstel getoond, met een waardestijging van ruim 1.300% sinds het begin van vorig jaar. Er worden meer veilingen verwacht nu het FTX-bezit zijn activa-liquidatieproces voortzet. Noch Pantera Capital, noch het FTX-bezit hebben tot nu toe een officiële verklaring afgelegd over de recente verkoop, zo meldt Decrypt.

Lees meer over:
FTXPantera Capitalsolsolana

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...