PayPal start met verkoop in VS: $20.000 aan Bitcoin per week per klant

980 totale weergaven

PayPal opent de deuren voor bitcoin (BTC). Amerikaanse klanten van het miljardenbedrijf kunnen ‘gebruik maken van verschillende diensten. Via PayPal bitcoin kopen, verkopen en ook opslaan. Dat meldt Reuters.

Let op! PayPal faciliteert voorlopig geen opnames voor bitcoin, die blijven dus altijd in beheer van het bedrijf. Je kunt geen bitcoin kopen en dat naar je eigen wallet sturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om de interesse in goede banen te leiden stelt PayPal een aantal limieten in. In het begin kun je ‘slechts’ $10.000-$20.000 per week investeren.

De betaalverwerker wil in de loop van 2021 hun diensten ook uitrollen in andere delen van de wereld. Vermoedelijk zit Nederland bij die groep landen die op een later moment aan de slag kunnen met bitcoin bij PayPal.

Bitcoin

Het kopen en verkopen van BTC wordt een optie op het platform en ook betalingen met BTC komen er op termijn aan.

In het begin van 2021 kun je betalen met BTC bij meer dan 26 miljoen winkels die aangesloten zijn bij het netwerk van PayPal.

Dan Schulman, CEO en persident van PayPal, geeft aan dat dit slechts het begin is. Het grote betaalnetwerk kijkt verder dan alleen bitcoin. Met zijn platform wil hij bijvoorbeeld ook Central Bank Digital Currency’s (CBDC‘s) implementeren en gebruiken: ”We werken samen met centrale banken en denken aan alle vormen van digitale valuta.”

PayPal gaat dus de strijd aan met de grote bedrijven in deze industrie. Het gaat de handel en betaalopties met bitcoin. Maar de focus van het bedrijf ligt niet alleen op bitcoin, zij willen ook een graantje meepikken bij andere ontwikkelingen.

PayPal

Het gaat voorlopig specifiek om gebruikers in Amerika, maar het ligt in de lijn der verwachting dat bij een succesvolle lancering andere regio’s snel gaan volgen. PayPal hoopt in de eerste helft van 2021 de services verder uit te rollen.

Naast PayPal komt ook zusterbedrijf Venmo met mogelijkheden rondom bitcoin.

Ter indicatie: PayPal heeft 346 miljoen actieve gebruikers en verwerkte $222 miljard aan transacties in het tweede kwartaal van dit jaar. Het is een gigantische speler in de wereld van online betalingen en zij hebben nu hun ogen gericht op de bitcoin industrie.

Het blijft niet bij dit soort diensten. Verschillende bedrijven staan op de nominatie om overgenomen te worden. Een daarvan is BitGo er een. Het lijkt erop dat PayPal hun aanwezigheid in de bitcoin industrie ver uit wil bouwen.

Betalingen

Betalingen met bitcoin via PayPal zijn geen ‘echte’ bitcoin transacties. Winkels ontvangen voorlopig geen betalingen in bitcoin maar krijgen gewoon uitbetaald in hun valuta naar keuze (de euro of dollar, bijvoorbeeld).

In de praktijk verkoop je dus je bitcoin aan PayPal bij een betaling, vervolgens stuurt PayPal een betaling naar de winkelier.

PayPal geeft ook aan dat ze de opslag van bitcoin faciliteren. Doe je dat liever zelf zonder derde partij? Lees dan hier verder: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCBDCPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...