PayPal blokkeert account van klant die ’te veel’ met Bitcoin handelde

Op Reddit deelt een klant van PayPal dat zijn account (tijdelijk) is geblokkeerd nadat hij het gebruikte voor het daytraden van Bitcoin. Sinds vorige maand kun je bij de betaalverwerker terecht om cryptovaluta te kopen en verkopen. Maar dat is in essentie niet de bedoeling van het platform, zo blijkt.

Bitcoin via PayPal

Gebruikers die PayPal gebruiken voor high-frequency trading zijn bij deze gewaarschuwd. Een Redditor heeft deze les ook geleerd. De betalingsgigant heeft zijn wallet namelijk voor 180 dagen on-hold gezet. Er staat naar verluidt nog $462 op zijn account.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het probleem is naar verluidt dat PayPal in de veronderstelling was dat de gebruiker meer dan $10.000 aan Bitcoin in één week had verkocht. Het bedrijf markeerde zijn account, waarna besloten werd om het account permanent te blokkeren. Volgens de Redditor is er niets aan te doen: er is geen ruimte voor een discussie en het is niet mogelijk om de situatie uit te leggen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Na een beoordeling hebben we besloten uw account permanent te beperken vanwege mogelijke risico’s. U kunt geen verdere zaken doen met PayPal.”[/penci_blockquote]

Daarbovenop houdt het bedrijf het geld van de Redditor nog eens 180 dagen vast, in lijn met de standaard protocollen van PayPal.

Geen tradingsplatform

Hiermee wordt ook duidelijk dat PayPal geen exchange of handelsbeurs is, maar slechts een plek om Bitcoin te kopen en/of verkopen voor de lange termijn.

Het is eerder de bedoeling dat je het intern naar andere mensen stuurt als betaalmiddel, waardoor je het moet zien als een bankrekening en niet als trading account. Je kunt de fondsen ook niet opnemen uit het account naar een eigen wallet.

Daarnaast lijkt PayPal ook helemaal niet geschikt voor handel, gezien de Bitcoin opgekocht en -verkocht wordt op ItBit. Dit brengt aanzienlijke fees met zich mee. Naar verluidt kocht PayPal de laatste weken zo’n 70% van de nieuw geminede Bitcoin op.

PayPal is duidelijk een centraal geregeld platform dat de regels vanuit de traditionele sector mee neemt de Bitcoin industrie in. Waar platformen zoals BitMEX in een grijs gebied opereerden, is dit voor PayPal met haar staat van dienst geen optie.

CEO Dan Schulman beaamt overigens wel dat Bitcoin een betaalmiddel is. Hij voorziet een scenario waar BTC uiteindelijk meer een betaalmiddel wordt dan een spaarmiddel.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCPayPal