PayPal zet stappen in Bitcoin industrie: belang in belasting startup Taxbit

PayPal neemt een belang in technologie startup Taxbit, een specialist op het gebied van belastingaangifte van bitcoin. Dat meldt Reuters deze week.

PayPal neemt belang in startup

De betaalgigant, in 2020 gestart met de verkoop van bitcoin, maakt het investeringsbedrag niet bekend. Taxbit uit Salt Lake City gebruikt de kapitaalinjectie om hun team en diensten uit te breiden, zegt Austin Woodward, CEO en oprichter van de firma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het internationaal uitbreiden van onze dienst, is één van de prioriteiten.'[/penci_blockquote]

Niet alleen de betaalgigant, maar ook de investeringstak van Coinbase en Winklevoss Capital, trekt de portemonnee. Die laatste is de family office van Tyler en Cameron Winklevoss, ook oprichter van de Gemini exchange.

Verkoop van bitcoin

Eind november 2020 is PayPal gestart met de verkoop en bewaring van bitcoin. Het bedrijf faciliteert geen opnames van BTC buiten hun ecosysteem. Die dienst is voorlopig beperkt tot $20.000 per week en alleen Amerikaanse klanten kunnen er nog gebruik van maken.

Dat betekent ook dat PayPal zelf bitcoin moet inkopen op de wereldmarkt, want hun Bitlicense schrijft voor dat elke aangeboden bitcoin voor 100% gedekt is door bitcoin.

Opvallend is dat Dan Schulman, de CEO van PayPal, bitcoin óók ziet als een betaalmiddel en niet alleen als store of value. Het is de volgende ontwikkeling in het digitaliseren van geld.

Eerder investeerde PayPal in Paxos, een bedrijf die onder meer een stablecoin uitbrengt en een exchange ItBit bestiert. Via deze beurs koopt PayPal ook zijn BTC in. De markt ziet regelmatig een stijgend volume op deze exchange, een signaal dat de betaalprovider weer BTC aan het kopen is.

PayPal zet stappen in Bitcoin industrie: belang in belasting startup Taxbit

Taxbit is in 2017 opgericht door een aantal accountants, fiscaal specialisten en software engineers. Ze hebben software ontwikkeld, waarmee bedrijven en particulieren gemakkelijk aangifte kunnen doen van hun bitcoin bezit of andere cryptocurrency’s.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...