PayPal CEO Schulman positief over Bitcoin: ‘BTC is een betaalmiddel’

PayPal en bitcoin (BTC) worden inmiddels steeds vaker in één zin genoemd. De grote betaalverwerker is druk in de weer om ook een plekje te veroveren in deze industrie.

De CEO van het bedrijf, Dan Schulman, ziet in bitcoin veel waarde als valuta. Hij voorziet een scenario waar BTC uiteindelijk meer een betaalmiddel wordt dan een spaarmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal en Bitcoin

PayPal biedt sinds kort bitcoin aan voor klanten in Amerika. Een belangrijk verschil met de meeste andere aanbieders is dat je geen BTC kunt opnemen of sturen. De bitcoin blijven altijd in bezit van PayPal, je kunt ze niet van het platform afhalen.

Het bedrijf moet wel bitcoin kopen om deze diensten te faciliteren: ‘PayPal kocht 70% van verse Bitcoin’. Met een beetje pech komen de BTC die PayPal koopt nooit meer direct op een andere markt terecht. Dat gebeurd pas als het bedrijf ooit besloot om opnames toe te staan. Maar daar lijkt het voorlopig niet op.

Wil je profiteren van eventuele stijgingen van bitcoin dan kun je bij PayPal aan de slag. Wil je echter zeggenschap over je eigen geld en zelf bepalen naar wie je het overmaakt en hoe je het bewaart, dan kun je beter wegblijven bij de betaalverwerker.

Toekomst

Schulman ziet bitcoin echt als betaalmiddel en dus als valuta: ”Ik denk dat er steeds meer en meer zaken zijn die bitcoin wijdverspreid geaccepteerd maken. Uiteindelijk wordt bitcoin stabieler en waarschijnlijk ook meer waard.”

PayPal heeft 28 miljoen partners waar volgend jaar met bitcoin betaalt kan worden. Maar ook hier geldt: de betaalde BTC worden niet naar de winkeliers gestuurd. Zij krijgen ‘gewoon’ in een lokale valuta hun geld van PayPal.

Ook Central Bank Digital Currency’s spelen bitcoin in de kaart: ”Je hebt dan steeds meer voorzieningen voor cryptocurrency’s. Beiden gaan mogelijk een belangrijke rol spelen.”

Het hele interview van Dan Schulman met CNBC interview zie je hier:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...