PayPal draait $242 miljoen aan bitcoin (BTC) volume op één dag

PayPal krijgt tractie op de bitcoin markt. Via het platform is er maandag 242 miljoen dollar in de cryptomunt gehandeld. Dat blijkt uit een analyse van Nomics, die het volume van de ItBit exchange bijhoudt. Dat is de beurs die de betaalgigant gebruikt om aan zijn BTC te komen.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal in bitcoin markt

Een nette score, maar daarbij haalt de betaalgigant het nog niet bij grote jongens zoals Binance en Coinbase.

ItBit is de exchange van Paxos, een bedrijf dat is gereguleerd met een BitLicense.

Sinds PayPal in november 2020 is gestart met de verkoop van Bitcoin, stijgen de volumes op het platform. Daarom kunnen we voorzichtig concluderen dat volumegroei vrijwel geheel is toe te schrijven aan PayPal.

PayPal draait $242 miljoen aan bitcoin (BTC) volume op één dag

bron: Nomics / ItBit exchange

De laatste top lag vorige week nog op 129 miljoen dollar, hoe is deze groei te verklaren? Trekt PayPal meer bitcoin klanten aan?

Dat is lastig te zeggen, maar het is opvallend dat het volume sterk toenam toen het herstel van bitcoin zich maandagavond Nederlandse tijd inzette.

Zoals bekend dipte de koers hard deze maand naar een voorlopig bodem bij $30.000. Dat de koers vervolgens weer opveerde, komt omdat grotere beleggers de dip kochten.

1.000 BTC en meer

Dat is in ieder geval de analyse van Elias Simon van BisonTrails, een specialist in blockchain node infrastructuur. Hij ziet dat adressen met daarop 1.000 BTC of meer wat extra BTC inslaan.

De mate waarin deze adressen bitcoin accumuleren ligt hoger dan andere type adressen, zo merkt hij op. Anderzijds zijn adressen met daarop 0.1 BTC en minder aan het afnemen.

Dat kán erop duiden dat particuliere beleggers – in paniek – uit de markt zijn gestapt, terwijl grotere beleggers het juist als een kans zagen om hun positie te vergroten.

Decrypt heeft berekend dat de bitcoin – en cryptocurrencymarkt weer boven de $1.000 miljard staat. Een dag eerder stond dit totaal nog $100 miljard lager.

PayPal draait $242 miljoen aan bitcoin (BTC) volume op één dag

Coinbase problemen

Volgens on-chain analist Willy Woo leidde de technische problemen bij Coinbase tot een schokgolf op de futuresmarkt.

Op de spotmarkt was er sprake van een verkoopgolf rond het niveau van $38.000, maar het systeem kon het aantal kooporders niet aan.

Daardoor dipte de prijs nog eens 350 dollar lager in vergelijking met andere beurzen. Dat triggerde weer de futuresmarkten die de indexprijs van hun contracten onder meer baseren op de spotprijs van deze exchange. Omdat het bearish sentiment ook oversloeg naar speculanten, dipte de koers ruim $10.000 in korte tijd.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...