PayPal ontvangt dagvaarding van SEC vanwege PYUSD stablecoin

PayPal heeft een dagvaarding ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot zijn Amerikaanse dollar-stablecoin, PYUSD, wat opnieuw een mijlpaal markeert op het snijvlak van traditionele financiën en digitale valuta.

Dagvaarding

Zoals Reuters meldt, volgt deze belangrijke ontwikkeling op de baanbrekende stap van PayPal in augustus, toen de technologiereus als eerste in zijn sector digitale valuta omarmde voor betalingen en overdrachten.

PayPal’s stap in digitale valuta begon met de lancering van PayPal USD (PYUSD), een stablecoin die volledig gedekt is door Amerikaanse dollars, Amerikaanse staatsobligaties en vergelijkbare liquide middelen.

PayPal heeft echter enkele hindernissen ondervonden in deze cryptowereld. Ondanks de succesvolle registratie bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA) om cryptodiensten in het land aan te bieden, wordt PayPal geconfronteerd met verschillende beperkingen in zijn crypto-activiteiten.

De digitale gigant mag geen nieuwe klanten toestaan om nieuwe crypto-activa te kopen, zijn huidige aanbod in crypto-activa uitbreiden en een geautomatiseerd proces voor het omwisselen van crypto-activa voor geld exploiteren zonder goedkeuring van de FCA.

Deze beperkingen werpen licht op het bredere regelgevingsklimaat rond crypto-activiteiten wereldwijd. Op 31 oktober, vóór de dagvaarding van PayPal door de SEC, publiceert het Britse Ministerie van Financiën een voorstel om crypto-activiteiten te integreren in de regelgeving voor financiële diensten.

Volgens het voorstel zullen alle crypto-gerelateerde bedrijven toestemming van de Financial Conduct Authority nodig hebben om in het land te opereren. Deze beweging naar regulering heeft navolging gevonden in meerdere rechtsgebieden wereldwijd en benadrukt de complexe regelgevingsuitdagingen waar bedrijven als PayPal mee te maken hebben in deze dynamische sector.

Stablecoin

PayPal’s PYUSD, een ERC-20-token uitgegeven op het Ethereum-blockchain, is gelanceerd om de kloof tussen fiat-valuta en digitale valuta voor consumenten, handelaren en ontwikkelaars te overbruggen. Toch geeft de SEC-dagvaarding aan dat de weg naar het bereiken van dit doel bezaaid is met regelgevingsverplichtingen die grondig moeten worden overwogen en aangepakt.

Transparantie blijft een cruciale factor bij het navigeren door deze uitdagingen. Paxos Trust Company, de beheerder van PayPal USD-uitgifte, heeft zich ertoe verbonden om vanaf september 2023 maandelijks een proof-of-reserve voor PayPal USD te publiceren. Dit rapport biedt een transparant overzicht van de reserves voor PayPal USD, versterkt door een derde partij die de waarde van de reserveactiva van PayPal USD bevestigt.

De recente dagvaarding van PayPal door de SEC, in verband met zijn stablecoin PYUSD, benadrukt de complexe interactie tussen fintech-innovatie en ogenschijnlijk inconsistente regelgeving van de SEC. Het illustreert de uitdagingen waarmee grote bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze zich begeven in het zich ontwikkelende domein van digitale valuta en de voortdurende aanpassingen die nodig zijn om het mondiale regelgevingslandschap te navigeren.

Naarmate de digitale betalingsrevolutie vordert, blijven entiteiten zoals PayPal aanzienlijke vooruitgang boeken naar een meer geïntegreerde digitale economie, zelfs terwijl ze worstelen met de bijbehorende regelgevingscomplexiteiten.

Volgens de meest recente gegevens heeft PYUSD momenteel een marktkapitalisatie van $158,93 miljoen, met een handelsvolume van $7,2 miljoen in de afgelopen 24 uur.

 

Lees meer over:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Nieuws
“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een...

Bitcoin ETF Nieuws
BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF

BlackRock heeft een geupdate aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF genaamd 'iShares Bitcoin Trust', waarmee...

Lees meer