PayPal start met crypto voor zakelijke accounts

1178 totale weergaven
PayPal en Crypto

PayPal heeft aangekondigd dat Amerikaanse bedrijven nu direct cryptovaluta kunnen kopen, bewaren en verkopen via hun zakelijke accounts. Hoewel deze nieuwe functie voorlopig niet beschikbaar is in de staat New York, markeert het een belangrijke stap in de integratie van digitale valuta in mainstream financiële diensten. Dat is te lezen in een persbericht.

Uitbreiding naar het bedrijfsleven

Sinds 2020 biedt PayPal consumenten al de mogelijkheid om crypto te verhandelen via hun platform. De uitbreiding naar zakelijke gebruikers komt voort uit een groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven. “We hebben gemerkt dat bedrijfseigenaren steeds meer interesse tonen in cryptovaluta,” zegt Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President van Blockchain, Cryptocurrency en Digitale Valuta’s bij PayPal. “Met deze nieuwe functie kunnen zij nu eenvoudig deelnemen aan de cryptomarkt.”

Naast het handelen binnen het PayPal-ecosysteem kunnen bedrijven nu ook cryptovaluta overdragen naar externe, compatibele wallets. Dit geeft zakelijke gebruikers meer controle over hun digitale activa en opent de deur naar toepassingen zoals decentrale financiering (DeFi) en blockchain-gebaseerde transacties.

PayPal USD en Solana-integratie

Een andere ontwikkeling is de introductie van PayPal’s eigen stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Deze munt is nu beschikbaar op de Solana-blockchain, bekend om zijn hoge transactiesnelheden en lage kosten. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit en maakt het aantrekkelijker om PYUSD te gebruiken voor dagelijkse transacties.

In april 2024 integreerde PayPal PYUSD als financieringsoptie voor zijn Xoom-platform, waarmee gebruikers zonder transactiekosten geld kunnen overmaken naar het buitenland. Dit is vooral voordelig voor bedrijven met internationale klanten of leveranciers, omdat het zowel de kosten als de transactietijden vermindert.

Betrouwbaarheid en regulering

PYUSD wordt uitgegeven door Paxos Trust Company, een gereguleerde financiële instelling met licentie van het New York State Department of Financial Services. De stablecoin is volledig gedekt door Amerikaanse dollarreserves en kasequivalenten, wat bijdraagt aan de stabiliteit en het vertrouwen in de munt. Dit betekent dat gebruikers PYUSD kunnen kopen of verkopen tegen een vaste koers van $1,00 per munt via PayPal en Venmo.

Experts zien deze stap als een teken van de groeiende acceptatie van cryptovaluta in het traditionele financiële systeem. “PayPal’s uitbreiding naar het zakelijke segment kan een katalysator zijn voor bredere adoptie van digitale valuta door bedrijven,” zegt Lisa Thompson, fintech-analist bij MarketWatch. “Het verlaagt de drempel voor bedrijven om cryptovaluta te integreren in hun financiële strategieën.”

Met meer dan 29 miljoen handelaren die PayPal accepteren, kan deze uitbreiding een significante impact hebben op hoe bedrijven en consumenten omgaan met digitale valuta. Het maakt niet alleen de weg vrij voor bredere acceptatie, maar kan ook andere financiële instellingen aanmoedigen om vergelijkbare diensten aan te bieden.

Lees meer over:
PayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...