'Peer-to-peer handel Bitcoin groeit in landen als India, Ghana en Mexico'

'Peer-to-peer handel Bitcoin groeit in landen als India, Ghana en Mexico'

De peer-to-peer handel in Bitcoin (BTC) neemt in veel werelddelen af. Maar de handelsplaatsen LocalBitcoins en Paxful winnen terrein en breken recordvolumes in landen als India en Ghana.

Zes opkomende markten braken zelfs een handelsrecord (in Amerikaanse dollars). Dat blijkt uit data van Useful Tulips.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Records

India, Ghana, de Fillipijnen, Mexico, Egypte en Argentinië zagen nieuwe records op LocalBitcoins en Paxful. Via deze platformen kun je onderling bitcoin verhandelen, de websites zijn een soort marktplaats voor BTC dus.

De afgelopen week verhandelde Indiërs in totaal voor $3,4 miljoen bitcoin.

Onderstaande afbeelding spreekt boekdelen. In het Zuiden van Afrika handelt men momenteel relatief veel op peer-to-peer marktplaatsen.

Dat kan te maken hebben met het gebrek aan officiële toegangswegen in die landen, maar dat is speculeren.

[caption id="attachment_66078" align="alignnone" width="765"] Het handelsvolume van Paxful en LocalBitcoins in de laatste twee weken. Via [/caption]

'Peer-to-peer handel Bitcoin groeit in landen als India, Ghana en Mexico'

Afrika

Ook in Afrika lijkt men dus mondjes maat steeds meer met bitcoin aan de slag te gaan. In Nigeria zagen de handelsplaatsen een volume van $9,9 miljoen. Twee weken terug was dat nog $10 miljoen.

Bij Useful Tulips hebben ze ook een wereldkaart waarop de groei in de peer-to-peer handel wordt weergegeven. In Australië en Latijns-Amerika groeit de interesse ook gestaag.

'Peer-to-peer handel Bitcoin groeit in landen als India, Ghana en Mexico'

Het handelsvolume van Paxful en LocalBitcoins op de wereldkaart. Via Useful Tulips

Meer interesse

Ook Argentinië breekt records. Vorige week werd er onderling voor bijna $1 miljoen aan bitcoin verhandeld. In Mexico was er het hoogste volume in 13 maanden met $692.000 aan bitcoin die van eigenaar wisselde.

Een ander voorbeeld is de Filipijnen. In 2019 waren de meeste maanden qua handelsvolume relatief matig met voornamelijk weken onder de $100.000 qua handelsvolume. Sinds mei van dit jaar is daar echter verandering in gekomen.

De Filipijnse verhandelen steevast voor meer dan $500.000 sinds het begin van die maand. Vorige week hadden ze zelfs een uitschieter naar boven de $1 miljoen qua handelsvolume.

Meer lezen over bitcoin adoptie? Lees dan: El Zonte, een bitcoin dorpje aan het strand van El Salvador. In El Zonte is een heuse lokale bitcoin economie aan het ontstaan.

Lees meer over:
Bitcoin data

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties