Pessimisme en optimisme rondom bitcoin bij Schiff en McGlone

Het kan vriezen en het kan dooien. Dat blijkt ook weer als je luistert naar Peter Schiff en Mike McGlone.

Pessimisme

Eerstgenoemde is goldbug en anti-bitcoiner, terwijl McGlone strateeg en analist is bij Bloomberg. Beide hebben ze een leger aan volgers verzameld op social media.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Peter Schiff, directeur van Euro Pacific Capital en oprichter van SchiffGold, ziet het nog altijd niet in bitcoin zitten. Hij is van mening dat het niveau waarop bitcoin momenteel schommelt, hoogstwaarschijnlijk een valse bodem is.

"De bodem van $20.000 kan wegvallen"

Hij ziet bitcoin als een zinkend schip en waarschuwt voor valse bodems. Op zich had hij deze keer gelijk, getuige de koersdaling tot onder de $19.000-levels van afgelopen nacht. Doorgaans is Schiff (voor de langere termijn) echter een goede contra-indicator gebleken.

Optimisme

Naast het pessimisme zijn er ook zeker nog wel optimisten over. McGlone is de chief commodity-analist bij Bloomberg. Hij vindt dat bitcoin momenteel op een gunstige positie staat.

"Bitcoin voegt zich bij goud en US Treasuries als wereldwijd spaarmiddel."

Hij vervolgt met een uittreksel van een eigen rapport. Hierin staat een grafiek van de bitcoin prijs gedeeld door het 100-weeks gewogen gemiddelde en legt dit naast de olieprijs. Wat dat betreft valt bitcoin in herhaling: het einde van de bearmarkt.

Hij beschrijft hoe de waarde van grondstoffen en de mondiale bbp's zijn gedaald, terwijl de Fed en andere centrale banken meer rentestijgingen aankondigden.

Volgens het rapport is bitcoin nu met een flinke korting onderweg naar een lange nieuw bullmarkt. De analisten maken de vergelijking met 2015 en 2018-2019, toen er ook een harde daling plaatsvond naar respectievelijk $300 en $5.000.

McGlone gelooft dat hetzelfde deze keer ook kan gebeuren: een nieuwe stijging.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!