Peter Brandt: ‘Huidige cyclus is de langste voor Bitcoin zonder ATH’

822 totale weergaven

Ervaren handelaar Peter Brandt heeft een belangrijk kenmerk van de huidige Bitcoin markt geïdentificeerd dat deze onderscheidt van eerdere, aangezien deze cyclus de langste periode na een halving is zonder een nieuw ATH

Bevindingen van Peter Brandt

In een post op X (Twitter) heeft Peter Brandt een belangrijk kenmerk van de huidige Bitcoin marktcyclus geïdentificeerd:

https://x.com/PeterLBrandt/status/1826227273684726124

“Een FYI over BTC. De huidige bullmarktcyclus voor BTC zal binnenkort de langste tijd na de halvering in de geschiedenis worden voor een nieuwe ATH of het zou erop kunnen wijzen dat er geen nieuwe ATH in de planning zit”

Deze bevindingen roepen aanzienlijke vragen op over de huidige situatie op de Bitcoin markt en de waarschijnlijkheid dat er binnenkort een nieuwe ATH aan zit te komen. Volgens de beschikbare gegevens werden relatief snel nieuwe ATH’s bereikt na de Bitcoin halving van 2012, 2016 en 2020. 

Langste periode zonder nieuwe ATH

Het duurde na de halving in de cyclus van 2011 tot 2013 slechts 8 weken voordat de Bitcoin een ATH bereikt. In de cyclus van 2015 tot 2017 duurde het 24 weken voordat er een nieuw hoogtepunt bereikt werd. In de cyclus van 2018 tot 2021 duurde het 25 weken. Aangezien we nu al 23 weken onderweg zijn en de koers nog steeds niet in de buurt is van een ATH, ziet het er niet zo goed uit. 

Het is waarschijnlijk dat de huidige cyclus de records voor de langste periode zonder een nieuwe ATH zal breken. Op het moment handelt Bitcoin binnen een weerstand van rond de $62.000. Volgens gegevens moet de prijs van Bitcoin eerst een enorm obstakel van $73.804 overwinnen om een nieuw ATH te bereiken. 

Gaat de Bitcoin nog wel een ATH bereiken?

Het is onduidelijk of Bitcoin deze cyclus überhaupt een hoogtepunt gaat bereiken. Volgens de analyse van Brandt kan het gedrag van de Bitcoin markt op dit moment verschillend zijn, wat er mogelijk op wijst dat een nieuwe ATH voor deze cyclus onwaarschijnlijk is. 

Dit is een grote afwijking van de eerdere cycli, waarin Bitcoin iedere keer naar een nieuwe hoogte is gestegen. Als het Bitcoin niet lukt om een ATH te bereiken, kan dit een slecht teken zijn voor komende cycli. Echter, er zijn nog enkele weken in de cyclus voordat deze voorbij is. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Peter Brandt een bijzondere ontdekking gedaan, deze cyclus lijkt het langst te duren voordat een nieuw ATH bereikt wordt. Het is maar de vraag of Bitcoin deze cyclus wel een nieuwe ATH neer gaat zetten. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...