Waarom Peter Schiff het niet eens is met Michael Saylor’s Bitcoin koers verwachting

714 totale weergaven
Peter Schiff bitcoin

Peter Schiff, een bekende goudliefhebber en criticus van Bitcoin, heeft zijn twijfels over Bitcoin opnieuw gedeeld. Deze keer reageert hij op Michael Saylor’s verwachting dat Bitcoin binnen 21 jaar $13 miljoen per stuk waard kan worden. Schiff noemt deze voorspelling te optimistisch en zet vraagtekens bij de langetermijnvraag naar Bitcoin.

Schiff: beperkte aanbod van Bitcoin is niet genoeg

Op X reageerde Schiff op het argument dat Bitcoin in waarde zal stijgen door het beperkte aanbod. Hij geeft toe dat Bitcoin schaars is, maar volgens hem is dat niet genoeg om de koers te laten stijgen.

Schiff benadrukt dat de prijs vooral afhangt van de vraag naar Bitcoin. Zonder nieuwe kopers kan de koers dalen als er meer verkopers dan kopers zijn, wat tot een koersval kan leiden.

Schiff vergelijkt Bitcoin met goud, dat volgens hem een blijvende waarde heeft door zijn fysieke eigenschappen en geschiedenis. Dit zijn volgens Schiff eigenschappen die Bitcoin niet heeft.

Schiff ziet wel dat er op korte termijn winst gemaakt kan worden, maar vindt dat crypto op de lange termijn minder betrouwbaar is dan traditionele investeringen zoals goud. Volgens Schiff zijn investeringen in crypto vooral gedreven door hype en niet door echte waarde.

Michael Saylor voorspelt hoge Bitcoin koers

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy en groot voorstander van Bitcoin, voorspelde onlangs op CNBC dat Bitcoin in de komende 21 jaar $13 miljoen waard kan worden. Saylor ziet Bitcoin als een betere manier om waarde op te slaan en als bescherming tegen inflatie.

Hij gelooft dat de wereldwijde aantrekkingskracht en het beperkte aanbod van Bitcoin het een unieke investering maken die een deel van het wereldkapitaal kan aantrekken.

Schiff blijft sceptisch over Saylor’s optimisme over de Bitcoin koers. Hij wijst op de prestaties van MicroStrategy’s aandelen, die volgens hem laten zien hoe volatiel Bitcoin is. “MicroStrategy’s aandeel staat 40% lager dan het hoogste punt van de afgelopen 52 weken en 6% onder het niveau van 2021. De werkelijke resultaten zijn lang niet zo goed als je zegt en zullen waarschijnlijk slechter worden,” aldus Schiff.

Michael Saylor blijft bullish

Ondanks Schiff’s kritiek blijft Saylor overtuigd van Bitcoin’s potentieel. Hij denkt dat de gedecentraliseerde en schaarse aard van Bitcoin ervoor zal zorgen dat het breed geaccepteerd wordt als een wereldwijde investering. MicroStrategy heeft inmiddels meer dan 226.500 BTC gekocht, wat Saylor’s vertrouwen in Bitcoin laat zien.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...