Peter Schiff voorspelt meer pijn voor de Bitcoin koers: Wat betekent dit voor beleggers?

6700 totale weergaven
Peter Schiff bitcoin

Peter Schiff, een bekende criticus van cryptovaluta, zegt dat Bitcoin al lange tijd in een dalende markt zit. Sinds de piek in november 2021 is de Bitcoin koers 34% gedaald ten opzichte van goud. Recent zakte de Bitcoin koers naar een laagste punt van $ 59.839, het laagste sinds juli. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 60.904, maar volgens Peter Schiff gaat de koers nog verder dalen.

Goud stijgt naar recordhoogte terwijl Bitcoin koers zakt

Peter Schiff, die altijd al kritisch is geweest over Bitcoin, blijft negatief. Hij denkt dat economische druk en marktveranderingen Bitcoin verder kunnen doen dalen.

Terwijl de Bitcoin koers daalt, heeft goud een nieuwe all-time high bereikt. De prijs van goud steeg boven de $ 2.500 per ounce. Schiff denkt ook dat het bedrijf MicroStrategy, dat de meeste Bitcoin bezit van alle bedrijven, onder druk kan komen te staan om zijn Bitcoin te verkopen.

De “Fear and Greed” index, die het sentiment in de markt meet, laat zien dat handelaren weer bang zijn. De index staat nu op 34 van de 100 punten. Dit is een groot verschil met vorige maand, toen het sentiment snel omsloeg van angst naar hebzucht door een herstel van de Bitcoin koers.

Economische zorgen beïnvloeden Bitcoin koers

De recente daling van de Bitcoin koers komt door zorgen over een mogelijke recessie in de VS. Nieuwe economische gegevens hebben de angst voor een recessie vergroot. Dit heeft het vertrouwen van investeerders aangetast en geleid tot een snelle omslag in het sentiment.

De koers van Bitcoin staat ook onder druk door de stijgende spanningen in het Midden-Oosten. Israëlische troepen vielen Tulkarem aan in de bezette Westelijke Jordaanoever na een luchtaanval waarbij vijf mensen, waaronder Hamas-leider Haitham Balidi, omkwamen.

De Verenigde Staten sturen meer gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen naar de regio uit angst voor een Iraanse vergeldingsactie na de moord op Hamas-politiek leider Ismail Haniyeh in Teheran.
De Verenigde Naties melden aanzienlijke schade in Gaza, met 39.550 doden en 91.280 gewonden sinds 7 oktober, en 1.139 doden in Israël.

Deze geopolitieke spanningen en economische onzekerheden verminderen het vertrouwen van investeerders in Bitcoin, wat bijdraagt aan de huidige marktneergang.

Lees meer over:
bitcoin koersPeter Schiff

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...