Peter Todd gaat ondergronds nadat hij in documentaire Bitcoin-bedenker wordt genoemd

537 totale weergaven
|

 

Peter Todd, een prominente Bitcoin-ontwikkelaar, is naar verluidt ondergedoken nadat hij in een HBO-documentaire werd genoemd als de mysterieuze maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Peter Todd’s ontkenning

Todd heeft de bewering ten stelligste weerlegd en beweert dat de conclusies van de documentaire gebaseerd zijn op zwak bewijs, bedoeld om buzz te creëren. Hij toonde zich bezorgd dat zijn identificatie als Satoshi, een figuur van wie wordt aangenomen dat hij meer dan een miljoen Bitcoins beheert (met een waarde van ongeveer $ 67 miljard), van hem een doelwit voor criminele activiteiten zou kunnen maken. Als gevolg daarvan heeft Todd besloten zich terug te trekken uit het openbare leven.

In de documentaire wordt gespeculeerd dat Todd’s betrokkenheid bij de vroege Bitcoin fora een verband legt met Satoshi’s identiteit, wijzend op zijn activiteiten rond de tijd dat het Bitcoin white paper werd gepubliceerd. Ondanks Todd’s ontkenning suggereert de film dat zijn kennis en gedrag duiden op een diepere betrokkenheid bij het ontstaan van Bitcoin dan tot nu toe bekend was.

De documentaire en tegenreactie

Hoback, bekend van zijn eerdere werk aan de documentaire Q: Into the Storm, blijft bij zijn bevindingen. Hij is van mening dat Todd’s reactie tijdens de interviews de zaak verder ondersteunt dat hij Nakamoto zou kunnen zijn. De documentaire heeft echter kritiek gekregen van de cryptogemeenschap vanwege de speculatieve aard, waarbij velen de documentaire beschuldigen van het verkiezen van sensatie boven hard bewijs.

De suggestie dat Todd, die begin twintig zou zijn geweest toen het whitepaper van Bitcoin werd gepubliceerd, de revolutionaire cryptocurrency zou hebben gecreëerd, heeft bij sommige kijkers twijfels opgeroepen. Critici beweren dat de documentaire concreet bewijs ontbeert en Todd onterecht in de schijnwerpers zet.

Veiligheidszorgen en intimidatie

Sinds de publicatie van de documentaire heeft Todd te maken gehad met toenemende intimidatie, waarbij mensen hem benaderen omdat ze denken dat hij grote hoeveelheden Bitcoin bezit. Dit heeft geleid tot grote zorgen over zijn persoonlijke veiligheid. Als iemand zo rijk is, is hij een potentieel doelwit voor beroving of erger, waardoor Todd is ondergedoken.

De jacht op Satoshi

Deze laatste claim voegt iets toe aan het langlopende mysterie rond de maker van Bitcoin. In de loop der jaren hebben geruchten de ronde gedaan dat figuren als Hal Finney, Nick Szabo en Adam Back Satoshi zouden zijn, maar geen van deze beweringen is definitief bewezen.

De obsessie om de identiteit van Nakamoto te achterhalen blijft het publiek en de media boeien, ondanks de risico’s die het met zich meebrengt voor degenen die ten onrechte worden geïdentificeerd.

Terwijl Todd de gevolgen van de documentaire verwerkt, blijft de identiteit van Satoshi Nakamoto een open vraag en gaat de jacht op de ware maker van Bitcoin door.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....