Phishing-aanvallen nemen toe op Telegram’s TON Blockchain te midden van snelle groei

2987 totale weergaven

The Open Network (TON), een blockchainplatform dat gekoppeld is aan Telegram, heeft te maken met een aanzienlijke toename van phishingaanvallen, waardoor zorgen ontstaan over de veiligheid van het snelgroeiende ecosysteem.

Bezorgdheid over de veiligheid

Yu Xian, oprichter van het blockchainbeveiligingsbedrijf SlowMist, benadrukte het groeiende aantal phishing-aanvallen gericht op het TON ecosysteem. “Er zijn steeds meer phishingactiviteiten in het TON ecosysteem,” schreef Xian in een bericht op X op 23 juni.

Deze aanvallen maken gebruik van de open aard van het Telegram-ecosysteem en verspreiden phishing-links via berichtgroepen, airdrops en misleidende methoden om de TON-wallets van gebruikers te stelen.

Kwetsbaarheden in het ecosysteem van Telegram

De beveiligingsexpert wees erop dat Telegram-gebruikers met anonieme nummers bijzonder kwetsbaar zijn. Deze nummers, die eind 2022 werden geïntroduceerd, stellen gebruikers in staat om accounts aan te maken zonder SIM-kaart, maar ze verhogen het risico op phishing.

Exponentiële groei en toenemende risico’s

Het TON-ecosysteem heeft in 2024 een exponentiële groei doorgemaakt, waarbij de Total Value Locked (TVL) sinds 1 januari met 4.500% is gestegen tot $648 miljoen.

Deze groei werd aangedreven door verschillende TON-gebaseerde projecten, waaronder de eigen cryptocurrency Toncoin (TON) en de play-to-earn token Notcoin (NOT). De snelle uitbreiding heeft het ecosysteem echter ook tot een belangrijk doelwit voor phishing-aanvallen gemaakt.

Oproepen voor meer beveiligingsmaatregelen

Nu het TON ecosysteem blijft groeien, dringen beveiligingsexperts er bij gebruikers op aan om waakzaam te blijven tegen phishing-zwendel. I

n april waarschuwde cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky ook voor grote zwendelpraktijken gericht op TON-gebruikers, waarbij onofficiële Telegram-bots betrokken waren die bedoeld waren om de munten van gebruikers te stelen.

Samenvatting

Met de toename van phishing-activiteiten is de behoefte aan robuuste beveiligingsmaatregelen belangrijker dan ooit. Gebruikers wordt geadviseerd om tweestapsverificatie in te schakelen en sterke, onafhankelijke wachtwoorden te gebruiken om hun accounts en bezittingen op de TON blockchain te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....