Dave Portnoy te gast bij Pomp podcast: ‘Bitcoin is één groot piramidespel’

Dave Portnoy te gast bij Pomp podcast: 'Bitcoin is één groot piramidespel'. Ondanks deze boute uitspraak geeft hij aan het wereldje nu al te missen. Vooral de community op Twitter staat hem naar het hart.

Kort nadat hij zijn eerste tweet over bitcoin de wereld inslingerde stroomde zijn account vol met reacties vanuit de community. Binnen acht dagen na zijn eerste aankoop was hij echter alweer verdwenen. Hij had het vooral moeilijk met de extreme volatiliteit van de cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Portnoy's visie op bitcoin: het is één groot piramidespel

Portnoy kocht kortgeleden voor $1.25 miljoen aan bitcoin, maar heeft weinig vertrouwen in de digitale munt. Zijn visie op crypto in een notendop: "Je stapt erin en hoopt uiteindelijk niet degene te zijn die als laatste uitstapt."

Kort na zijn aankoop schoot de markt een stuk naar beneden en dat werd Portnoy teveel. Hij besloot te verkopen omdat hij er naar eigen zeggen helemaal niets van begreep. "Er is geen uitleg voor de volatiliteit, kort samengevat heb ik geen idee waarom de digitale munten in prijs stijgen of dalen. Het is één groot piramidespel" aldus Portnoy.

Snel nadat zijn portfolio een tik kreeg kondigde hij aan uit crypto te stappen omdat de munten niet alleen maar in prijs stijgen. Hetgeen Portnoy altijd gekscherend roept over aandelen.

Pomp advisteert Portnoy bitcoin te kopen voor lange termijn

Podcast host Pomp gaf aan dat Portnoy beter bitcoin kan kopen met het oog op de lange termijn. Koop ze en hou ze tenminste vast tot het einde van het jaar. In het interview gaf Portnoy aan dit ook van plan te zijn.

"Ik zal terugkeren in bitcoin, maar ik weet nog niet wanneer." aldus de spraakmakende day trader. Voor nu lijkt het alsof hij langzaam leert over bitcoin en waarschijnlijk duurt het niet lang voordat hij terug is. Al geeft hij aan op dit moment weinig liquide middelen te hebben, al zijn vermogen zit in aandelen.

Lees ook: Het monetair beleid van Bitcoin (BTC): duidelijkheid en zekerheid

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....