Polkadot’s treasury van $245M kan twee jaar vooruit

3078 totale weergaven

Polkadot’s treasury, met iets minder dan 245 miljoen dollar aan activa, heeft volgens een recent rapport nog ongeveer twee jaar te besteden in het huidige tempo.

Polkadot’s treasury overzicht

De treasury van Polkadot heeft bijna $245 miljoen aan activa, waarmee Polkadot ongeveer twee jaar aan operationele middelen heeft als de uitgaven in het huidige tempo doorgaan.

Deze prognose werd gedetailleerd beschreven in een treasury rapport van 28 juni voor de eerste helft van 2024 door de hoofdambassadeur van Polkadot, Tommi Enenkel.

Inzicht in uitgaven en inkomsten

In de eerste helft van 2024 kende Polkadot een aanzienlijke toename in de uitgaven, met een totaal van $87 miljoen. Meer dan 40% van dit bedrag, ongeveer $36,7 miljoen, werd besteed aan reclame, influencers, conferenties en evenementen.

Ondanks de stijging van de uitgaven zag de treasury een daling van de inkomsten, die werd toegeschreven aan een daling van de netwerkvergoedingen.

Samenstelling van de treasury

De treasury bevat 188 miljoen dollar aan liquide middelen, voornamelijk in Polkadot’s inheemse token (DOT) en stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Deze diversificatie is bedoeld om liquiditeit en stabiliteit te behouden ondanks de marktvolatiliteit.

Zorgen over uitgaven aanpakken

Binnen het ecosysteem is bezorgdheid ontstaan over het gebruik en de duurzaamheid van de treasury Enenkel benadrukte de complexe aard van de treasury, die zowel directe uitgaven als toekomstige toewijzingen via bounties en collectieven omvat.

De volatiele aard van crypto-treasuries voegt onzekerheid toe aan de financiële planning op lange termijn, waardoor discussies ontstaan over strikter budgetteren en mogelijke veranderingen in de inflatieparameters van het systeem.

Toekomstige strategieën

Om de effectieve inzet van treasury fondsen te verbeteren, stelde Enenkel voor om afdelingen op te richten die vertegenwoordigd worden door bounties en collectieven.

Deze uitvoerende organen zouden meer verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen en zorgen voor een meer gestructureerd en efficiënt beheer van de middelen.

Noodzaak voor planning

Het treasury-rapport van Polkadot onderstreept de noodzaak van strategische financiële planning om de levensvatbaarheid van het netwerk op de lange termijn te waarborgen.

Met een huidige looptijd van twee jaar onderzoekt de gemeenschap maatregelen om uitgaven te optimaliseren, inkomsten te verbeteren en de gezondheid en groei van het ecosysteem te behouden.

Lees meer over:
AltcoinaltcoinsDOTPolkadot

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....