Crypto exchange Poloniex dwingt tot wachtwoordherstel na lekken gebruikersaccounts

Crypto exchange Poloniex dwingt tot wachtwoordherstel na lekken gebruikersaccounts

Cryptobeurs Poloniex is in verlegenheid gebracht. Want een onbekend aantal e-mailadressen én wachtwoorden is gelekt op Twitter. Om de schade te beperken verzoekt de beurs haar gebruikers hun wachtwoord aan te passen.

Poloniex

Dat is te lezen in een email van 30 december. Daarin staat dat ‘iemand’ een lijst met email-adressen én wachtwoorden heeft gelekt op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk of er nu bestaande of neppe accounts zijn gelekt. Volgens Poloniex zelf zijn ‘bijna alle e-mailadressen géén bestaande accounts’.

Voor het gedeelte dat wel risico loopt, heeft de beurs een email gestuurd met het verzoek hun wachtwoord te wijzigen.

KYC-procedure

Vorige week maakte de ruilbeurs bekend dat het géén anti-money laundering (AML) – of know your customer (KYC) verplichting gaat opleggen aan haar klanten.

Per 1 december konden Amerikaanse beleggers al niet meer handelen op Poloniex vanwege de geldende wet – en regelgeving.

Poloniex is verkocht door Circle eerder dit jaar. Onder meer Justin Sun van Tron is aandeelhouder in de nieuwe entiteit.

Lees meer over:
Twitter Poloniex

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties