Polymarket wil $ 50M ophalen temidden van speculaties over de lancering van een token

393 totale weergaven

Polymarket is naar verluidt in gesprek om $50 miljoen aan financiering op te halen als onderdeel van een ambitieus plan om een token te lanceren dat een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop gebruikers de resultaten van echte gebeurtenissen op het platform verifiëren.

Details van financiering

Polymarket, een op blockchain gebaseerde marktplaats voor voorspellingen, is naar verluidt in gesprek om $ 50 miljoen op te halen in een nieuwe financieringsronde, waarbij ook gesprekken circuleren over een mogelijke lancering van tokens.

Volgens een rapport van ‘The Information’ zou het bedrijf investeerders warrants kunnen aanbieden voor toekomstige aankopen van token als onderdeel van de deal. Het blijft echter onduidelijk of investeerders aandelen, token warrants of een combinatie van beide zullen ontvangen.

Het voorgestelde token zou gebruikers in staat stellen om de uitkomsten van gebeurtenissen in de echte wereld te verifiëren, een belangrijke toevoeging aan de bestaande functionaliteit van het platform.

Momenteel vertrouwt Polymarket op het UMA Protocol, dat gebruik maakt van stemmen door de gemeenschap om marktuitkomsten vast te stellen. Het valt nog te bezien of het token dit proces zal vervangen, aanvullen of verbeteren.

$70M eerder opgehaald, grote geldschieters

Deze fondsenwerving komt nadat Polymarket met succes $70 miljoen ophaalde in eerdere rondes, met onder andere opmerkelijke investeerders zoals Peter Thiel’s Founders Fund en Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin.

Sinds de lancering in 2020 op Ethereum’s Layer 2 oplossing Polygon, heeft Polymarket snel aan populariteit gewonnen als een van de top cryptoproducten, vooral in de aanloop naar grote evenementen zoals de Amerikaanse verkiezingen.

Succes en regelgeving

De snelle opkomst van Polymarket heeft ook de aandacht getrokken van grote media, zoals CNN en Bloomberg, die het platform hebben geïntegreerd in hun verslaggeving van belangrijke gebeurtenissen. Het platform heeft mijlpalen bereikt van $ 1 miljard aan handelsvolume en meer dan 65.000 actieve handelaren, volgens gegevens van Dune Analytics.

De groei van Polymarket heeft echter ook de regelgeving onder de loep genomen. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft naar verluidt de activiteiten van het platform in de gaten gehouden, vooral met betrekking tot offshore markten voor verkiezingsweddenschappen die Amerikaanse klanten aan risico’s blootstellen.

Mogelijke tokenlancering

Het nieuws over de mogelijke lancering van de token heeft speculaties losgemaakt over een airdrop naar de eerste gebruikers van Polymarket. Handelaren hebben naar verluidt hun activiteiten op het platform opgevoerd in de hoop een groter deel van de mogelijke beloningen in de wacht te slepen.

CC2Ventures, een populaire liefhebber van airdrops, speculeerde: “Polymarket zou een van de grootste airdrops in de geschiedenis kunnen leveren, gezien hun product-markt fit en community mindshare.”

Met de mogelijkheid van een tokenlancering in het verschiet, kunnen de volgende stappen van Polymarket het landschap van gedecentraliseerde voorspellingsmarkten aanzienlijk veranderen, nieuwe gebruikers aantrekken en de positie binnen de crypto-industrie verstevigen.

 

Lees meer over:
airdropspolymarket

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....