Niet iedereen is positief over mogelijke Solana ETF: dit is waarom

16860 totale weergaven
solana etf

Onlangs heeft VanEck een aanvraag ingediend voor het lanceren van een spot Solana ETF. Na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC, is dit een belangrijk moment voor Wall Street’s interesse in altcoins. Ondanks dat deze aanvraag een groeiende acceptatie van digitale valuta’s laat zien, is niet iedereen positief over deze mogelijke nieuwe ETF.

Verschillende meningen over Solana ETF

Het Solana ETF-voorstel heeft verschillende reacties opgeroepen onder crypto experts en financiële analisten. Ondanks het enthousiasme blijven er regelgevende uitdagingen. Bloomberg’s ETF-analist James Seyffart merkt op dat hoewel het voorstel is ingediend, de afwezigheid van een formele 19b-4 indiening betekent dat de lancering waarschijnlijk niet voor midden maart 2025 zal plaatsvinden.

Pompliano ziet de ETF als bewijs dat altcoins een vaste plaats krijgen op Wall Street, wat kan leiden tot meer marktvolatiliteit en risico.

https://twitter.com/APompliano/status/1806321788156023258

Niet iedereen is echter even positief. Zo heeft @AlyseKilleen op sociale media haar twijfels geuit over de blijvende interesse in altcoins binnen de financiële sector in New York. Ze wijst erop dat de recente verschuiving van ARK Invest weg van een Ethereum ETF kan wijzen op een herbeoordeling van de interesse in altcoins.

Gaat Solana ETF goedgekeurd worden?

Verder heeft de Amerikaanse SEC onlangs besloten om haar onderzoeken naar Ethereum met betrekking tot schendingen van effectenwetten te stoppen. Deze beslissing kan een positieve invloed hebben op de regelgeving voor andere cryptocurrencies, waaronder Solana, en kan de weg vrijmaken voor soepelere toekomstige initiatieven.

Met de introductie van de VanEck Solana Trust groeit Wall Street’s interesse in verschillende cryptocurrencies. Dit fonds biedt directe blootstelling aan Solana en volgt eerdere goedkeuringen van Bitcoin en Ethereum ETF’s door de SEC.

VanEck zal de waarde van het fonds dagelijks bepalen op basis van prijzen van geselecteerde handelsplatforms.

Het Solana netwerk doet het verder goed met bijna $4 miljard aan totale waarde vastgelegd (TVL). Deze hoge activiteit en een grote stablecoin marktkapitalisatie trekken steeds meer ontwikkelaars en projecten aan. Dit kan mogelijk bijdragen aan het goedkeuren van de Solana ETF.

Lees meer over:
solana etf

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...