'Bitcoin (BTC) in 3 jaar tijd met 2000% gestegen'

'Bitcoin (BTC) in 3 jaar tijd met 2000% gestegen'

Het is precies drie jaar dat de bitcoin koers zijn absolute bodem van de vorige bearcyclus heeft bereikt. Een prijs van $3.100 markeerde dat bijzondere moment.

Bitcoin prijs +2.125% in 3 jaar tijd

Sindsdien is de koers maar liefst 2.125% gestegen in vergelijking met de meest actuele all-time high van $69.000 op 10 november j.l.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bekende cryptohandelaar Cryptobirb maakt er melding van, Cointelegraph spreekt van een 'Happy Bear Day'.

De afgelopen dagen gaat de koers voornamelijk zijwaarts, door de handelaar Michaël van de Poppe treffend 'chopseason' genoemd. Korte, hevige stijgingen worden snel teniet gedaan door korte hevige dalingen.

De analisten van Whalemap, die het gedrag van grote bitcoin beleggers volgen, zeggen in een gesprek met Anthony Pompliano dat de komende levels belangrijk zijn voor whales, entiteiten met 1.000 btc of meer onder hun hoede.

Deze indicator meet de bodem

On-chain metrics zijn een mooie manier om toppen en bodems van cycli te timen. Het zijn géén voorspellers op de korte termijn, maar eerder op de middellange termijn. Dus als een on-chain indicator op bullish groen springt, wil dat niet zeggen dat de markt daar binnen 24 uur op reageert.

Nee, net zoals hodl-gedrag is ook met de uitkomsten van on-chainanalyse geduld geboden.

Pakken we een on-chainindicator erbij zoals de Liveliness Ribbon, dan is er sprake van hoger dan gemiddeld accumulatiegedrag, zo oordeelt TXMC verbonden aan Glassnode.

De indicator Bitcoin Liveliness is het aantal cumulatieve Coin Days Destroyed (CDD) gedeeld door het totaal aantal Coin Days Created.

Het aantal ‘coin days’ geeft informatie hoeveel dagen een bitcoin niet uitgegeven is (UTXO niet uitgegeven). Wordt een munt echter uitgegeven ('spent'), dan wordt deze geclassificeerd als 'destroyed'.

Een stijgende indicator betekent dat de median van de markt meer uitgeeft dan vasthoudt. Een dalende indicator is dat de meerderheid van de markt aan het bijkopen is.

De Ribbon is het dertigdaagse gemiddelde van deze Liveliness, en koerst deze lager dan het jaarlijks gemiddeld dan is het een sterk signaal dat er sterke accumulatie optreedt. En dat is het geval nu.

Het is pas vijf keer in de geschiedenis van bitcoin gebeurd dat deze metric zo laag scoort, en in vier van de vijf gevallen was er sprake van een bodem van de markt.

En dat er momenteel veel angst in de markt is, is juist een signaal dat spelers op de markt gebruik maken van die angst en goedkoper satoshi's opsnoepen.

De prijs in euro's:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties