Premie op Coinbase beurs laag wat Bitcoin whales aantrekt

Het duurde even voordat de Bitcoin koers door de $50.000 ging. Een nieuwe mijlpaal en een nieuw record. en slechts 5 weken sinds de $40.000 brak. Toch bleef de koers lang bij $48.000 en $49.000 consolideren. Wat is daar de reden van?

Bitcoin whales in actie

Een belangrijke groep in de bitcoin zijn de zogenaamde whales, dat zijn beleggers of entiteiten die minstens 1.000 BTC tot hun beschikking hebben. Voordat de $50.000 brak, ging daar een gevecht tussen whales aan vooraf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je hebt enerzijds bedrijven in met name Amerika die Bitcoin kopen via Coinbase en anderzijds investeerders uit vooral de regio Azië. Grotere investeerders anticiperen op prijsverschillen tussen beurzen, ook wel arbitrage genoemd.

Volgens Ki Young Ju, CEO van on-chain onderzoeker Crypto Quant was de ‘Coinbase Premium’ de laatste drempel voordat de Bitcoin prijs door de $50.000 ging. Meestal verhandelt de Amerikaanse unicoin Coinbase Bitcoin op een hogere prijs dan bijvoorbeeld Binance. Maar deze premium was langere tijd negatief, een signaal dat er minder vraag is bij deze beurs. Zie de onderstaande grafiek van CryptoQuant.

Dus whales accumuleren rustig hun BTC op Coinbase, totdat de premium weer stijgt. Ki Young Ju licht toe:

“Een negatief premium op Coinbase in combinatie met genoeg stablecoins op exchanges was voor $50.000 het beeld in de markt. Nu is de premie bij Coinbase weer stijgt, zijn we klaar voor een volgende stap."

De hoeveelheid stablecoins op handelsplatformen bereikt opnieuw een all-time-high. Wat inhoudt dat er veel kruit in het vat zit.

De marktwaarde van de grootste stablecoin Tether (USDT) is ondertussen gegroeid naar $33 miljard. Desondanks zijn er behoorlijk wat grote verkooporders boven de $50.000 op Binance.

Premie op Coinbase beurs laag wat Bitcoin whales aantrekt

Grayscale premium

Ook onder instituties was er wat angst rondom een premium. Sinds het begin van 2021 heeft assetmanager Grayscale namelijk een premium dat wordt betaald door investeerders in aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Hoe hoger de premium hoe meer interesse in Bitcoin vanuit instituties. Nu is deze premie laatst hard gedaald wat voor onrust heeft gezorgd.

“Het premium is niet gedaald door de mindere vraag naar GBTC, maar eerder door toenemende uitgifte van de aandelen. Hierdoor daalde het premium tijdelijk,” zo legt analist Alex Krueger uit.

Cointelegraph meldt dat Grayscale constant Bitcoin heeft geaccumuleerd. Op 12 februari heeft het $31.1 miljard assets onder beheer.

Op moment van schrijven

Lees meer over:
CoinbaseGBTCprijs