Prijsanalyse BTC, ETH, BNB, SOL, XRP en meer: Overwint de cryptomarkt de horizontale bewegingen?

786 totale weergaven
eth-btc-doge-shib-ada-bnb-xrp

Bitcoin knalde de week in en altcoins lijken het ook weer wat beter te doen, ondanks dat veel van de koersen horizontaal lijken te bewegen, maar hoe zal dit verder gaan?

Marktomstandigheden voor crypto

Bitcoin kreeg te maken met een beetje momentum nadat de prijs boven de $62.000 was gepasseerd en de overhead weerstand van $65.000 naderde. Echter, Bitcoin beweegt al enkele maanden zijwaarts.

Dit heeft het Japanse Metaplanet niet tegengehouden om haar Bitcoin reserves verder op te bouwen. Op 7 oktober maakte het bedrijf bekend dat het opnieuw 108,78 BTC had verworven tegen een gemiddelde prijs van $63.600, wat het totaal op bijna 640 BTC brengt voor het bedrijf.

Niet iedereen is optimistisch over Bitcoin op de korte termijn. Zo zei Coinshares in haar vorige wekelijkse rapport dat crypto beleggingsproducten vorige week getuige waren van een uitstroom van $147 miljoen. CoinShares is van mening dat de beter dan verwachte economische cijfers ‘de kansen op aanzienlijke renteverlagingen in de nabije toekomst hebben verkleind’ en dat dit de reden zou kunnen zijn voor de uitstroom.

Zou dit kopers naar altcoins kunnen lokken? Dat lees je hieronder in de analyse!

Bitcoin prijsanalyse

Op 6 oktober heeft Bitcoin de 20-daagse EMA (Exponential Moving Average) van $62.382 overschreden, wat aangeeft dat de bulls een comeback proberen te maken. Bitcoin zou kunnen stijgen naar $65.000 en daarna naar $66.500. Bears zullen proberen dit bereik te verdedigen, maar als de bulls doorzetten, kan BTC stijgen naar $70.000.

Als dit lukt, kunnen bulls moeite krijgen om de weerstandszone van $70.000 en $73.777 te overwinnen. De ondersteuningsniveaus om in de gaten te houden, zijn de 20-daagse EMA en 50-daagse SMA (Simple Moving Average). Een doorbraak en sluiting onder de $60.000 kan een signaal zijn dat bulls hun grip verliezen. In dat geval kan BTC dalen naar $57.500.

Ethereum prijsanalyse

De afgelopen dagen heeft Ethereum zich geconsolideerd binnen het symmetrische driehoekspatroon, wat wijst op besluiteloosheid tussen de bulls en bears. Als de prijs boven de MA’s stijgt, zou Ethereum naar de weerstandslijn kunnen klimmen. Dit is een essentieel niveau voor de bears om te verdedigen. Een doorbraak boven dit niveau kan ETH boven $3.400 kunnen duwen. Er is een weerstand bij $2.850, maar de kans is groot dat deze wordt overschreden.

Als de prijs echter scherp daalt vanaf de weerstandslijn, zal dit een signaal zijn dat ETH mogelijk een tijdje binnen het driehoekspatroon blijft steken. De bears zullen de prijs onder de opwaartse trendlijn moeten laten zakken om de volgende stap van de neerwaartse trend te kunnen starten.

BNB prijsanalyse

De afgelopen dagen consolideerde BNB binnen het grote bereik tussen $460 en $635, wat wijst op een heftige strijd tussen de bulls en de bears. Als de prijs boven de 20-daagse EMA van $566 blijft, zal BNB kunnen stijgen naar de overhead weerstand van $635. Van de bears wordt verwacht dat ze dit niveau met alle macht zullen verdedigen.

Als de prijs daalt van $635 en onder de MA’s komt, kan BNB nog een tijdje binnen het bereik blijven.

Als de bulls de prijs boven de $635 weten te duwen, kan dit het begin zijn van een nieuwe opwaartse trend. Hierbij kan BNB stijgen naar $722.

Solana prijsanalyse

De bulls duwden Solana boven de 20-daagse EMA van $145 op 6 oktober, wat een signaal is dat de vraag op een lager niveau ligt. SOL zou kunnen stijgen naar $164, wat een belangrijk niveau is om op te letten. Als de bulls de prijs boven $164 duwen, zal SOL een omgekeerd head-and-shoulder patroon voltooien, wat een rally naar $208 zou kunnen veroorzaken.

Deze positieve kans kan echter teniet gedaan worden als de prijs daalt ten opzichte van het huidige niveau of de overhead weerstand en onder de MA’s breekt. Dit kan de consolidatie binnen het bereik van $116 en $164 nog verder kunnen verlengen.

XRP prijsanalyse

De afgelopen dagen bleef XRP steken in de bovenste helft van het bereik van $0,41 en $0,64, wat erop wijst dat de bulls de dips kopen. De bulls proberen een herstel te starten vanaf $0,50, wat te maken zou kunnen krijgen met verkoop op de 20-daagse EMA van $0,56. Als de prijs onder de 20-daagse EMA daalt, neemt de kans op een doorbraak onder de $0,50 toe. XRP zou dan kunnen dalen naar de steun op de range van $0,46.

Als de bulls de prijs boven de MA’s weten te duwen, zou XRP een rally naar $0,64 kunnen bereiken. Dit blijft een kritiek niveau waar we op de korte termijn op moeten letten. Als de bulls deze weerstand weten te doorbreken, kan het XRP stijgen naar $0,74.

Dogecoin prijsanalyse

Dogecoin heeft een symmetrisch driehoekspatroon gevormd, wat onzekerheid over de volgende trendbeweging aangeeft. Over het algemeen schommelt de prijs binnen de driekhoek tussen de weerstandslijn en de ondersteuningslijn. Een doorbraak boven de 20-daagse EMA van $0,11 opent de deur voor een stijging naar de weerstandslijn. Hier kunnen we verwachten dat de bears aggressief zullen verkopen.

Als de bulls deze barrière weten te overwinnen, zou DOGE een nieuwe opwaartse trend kunnen beginnen naar $0,14 en daarna naar $0,18. Bears zullen de prijs onder de steunlijn moeten trekken om de volgende stap van de neerwaartse trend naar $0,08 en vervolgens $0,06 te starten.

Toncoin prijsanalyse

Toncoin handelde onder de MA’s, maar bears zijn er nog niet in geslaagd om de prijs naar het ondersteuningsniveau van $4,72 te laten zakken. Dit suggereert dat de verkoop op lagere niveaus opdroogt.

Bulls zullen proberen de prijs boven de MA’s te duwen en een herstel op gang te brengen. Als ze daarin slagen, zal TON waarschijnlijk een rally naar $7 proberen. Er is een weerstand bij $6, maar er wordt verwacht dat deze wordt overschreden.

Als de prijs echter daalt ten opzichte van de MA’s en onder de $5,10 uitkomt, zal dit erop duiden dat de bears de controle behouden. TON zou dan kunnen dalen naar het ondersteuningsbereik tussen $4,72 en $4,44.

Cardano prijsanalyse

Cardano handelt al een aantal dagen tussen $0,31 en $0,40, wat aangeeft dat de bulls een basis proberen te vormen. Als de bulls de prijs boven de MA’s duwen, zou ADA kunnen stijgen naar een overhead weerstand van $0,40. Dit is een belangrijk niveau om op te letten, aangezien een pauze erboven het begin van een nieuwe opwaartse beweging suggereert. ADA zou dan kunnen stijgen naar $0,45 en daarna naar $0,49.

Als de prijs daalt ten opzichte van de overhead weerstand en onder de MA’s komt, zal dit erop wijzen dat ADA nog een paar dagen binnen het bereik kan blijven.

Lees meer over:
Prijsanalyse

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...