Pro XRP-advocaat John Deaton verslaat rivalen in Republican voorverkiezing en staat in november tegenover Warren

493 totale weergaven

John Deaton, een pro-cryptoadvocaat, wint de Republican voorverkiezing in Massachusetts en maakt daarmee de weg vrij voor een belangrijke senaatsrace tegen cryptocritica Elizabeth Warren.

Deaton wint Republican nominatie

Pro-crypto advocaat John Deaton heeft de Republican nominatie voor de Amerikaanse Senaat in Massachusetts in de wacht gesleept, waardoor hij een directe concurrent wordt van de Democratische Senator Elizabeth Warren in de verkiezingen van november.

Met 64% van de stemmen plaatst de Republican voorverkiezing Deaton in een kritieke race tegen de bekende cryptocriticus Warren, die een derde termijn in de Senaat ambieert. Deaton’s campagne werd gesteund door aanzienlijke steun van de crypto-industrie, wat de opkomst van de invloed van crypto in de Amerikaanse politiek markeert.

Deaton’s Crypto-Gesteunde Campagne

De overwinning van Deaton komt voor sommigen als een verrassing, gezien zijn status als politieke nieuwkomer. Maar zijn steun van sleutelfiguren in de cryptowereld, zoals Ripple-managers Chris Larsen en Brad Garlinghouse en de Winklevoss-tweeling, speelde een belangrijke rol in zijn succes. Het Commonwealth Unity Fund, een crypto political action committee (PAC), gaf meer dan $ 1 miljoen uit ter ondersteuning van Deatons campagne.

Deaton is al lange tijd een uitgesproken voorstander van cryptocurrency, met name door duizenden XRP-houders te vertegenwoordigen in de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zijn pro-crypto standpunt heeft hem veel steun opgeleverd van de digital asset gemeenschap, die hem ziet als een voorvechter voor een eerlijk regelgevingsbeleid en innovatie in de industrie.

Elizabeth Warren’s Anti-crypto standpunt

Elizabeth Warren, die twee ambtstermijnen uitzit, is een van de meest uitgesproken critici van de cryptocurrency-industrie en heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de rol ervan in illegale activiteiten. Warren heeft verschillende wetsvoorstellen gedaan om de groei van de sector, die ze ziet als een risico voor de financiële stabiliteit en veiligheid, aan banden te leggen.

In schril contrast met Deatons pro-cryptopositie heeft Warren haar campagne opgebouwd rond het aanscherpen van de regelgeving en het invoeren van strenger toezicht op de digitale activa-industrie. Warren blijft een geduchte tegenstander met aanzienlijke campagnegelden en ruime politieke ervaring.

Invloed van de cryptogemeenschap

De 2024 Senaatsrace in Massachusetts lijkt een referendum te worden over de toekomst van cryptoregulering in de Verenigde Staten. Met Deaton gesteund door machtige cryptobelangen en Warren als een van de meest geduchte tegenstanders van de industrie, zal de uitkomst verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van digitale activa in het land.

Deaton’s overwinningsspeech, hoewel niet expliciet gericht op cryptocurrency, geeft aan dat hij het wil opnemen tegen de politieke elites van Washington, waaronder senator Warren. De cryptogemeenschap, die zich achter Deaton heeft geschaard, ziet de verkiezing als een belangrijk strijdtoneel in de strijd voor cryptovriendelijk beleid in de VS.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....