Canadese belastingdienst eist persoonlijke data van 115.000 QuadrigaCX gebruikers

De Canadese belastingdienst eist de persoonlijke gegevens van 115.000 gebruikers op van de inmiddels opgeheven beurs QuadrigaCX. Accountantskantoor EY doet dienst als curator in deze zaak en heeft al deze gegevens verzameld.

De eigenaar van QuadrigaCX overleed en nam de toegang tot klantenfondsen letterlijk mee in zijn graf. Op het moment van schrijven ging het om zo’n $150 miljoen aan bitcoin en andere cryptovaluta die verloren zijn gegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Informatie

EY is verantwoordelijk voor de afhandeling van de zaak en heeft in totaal 750.000 documenten met persoonlijke informatie van alle 115.000 klanten. Zij hebben een database aangelegd met behulp van de informatie vanuit QuadrigaCX en derde partijen.

Naast persoonlijke informatie kan de belastingdienst dan ook een kijkje nemen naar de verschillende balansen en transactie geschiedenis van iedereen die actief was op het platform.

Het advocatenkantoor Miller Thomson vertegenwoordigd de gebruikers van de beurs en gaat akkoord met de eisen van de Canadese belastingdienst: Het doel is om dit faillissementsproces zo snel mogelijk naar verdeling van de overgebleven gelden over te laten gaan.

Het is eens te meer een reminder voor iedereen in deze industrie: wanneer je bij een centrale partij je bitcoin koopt ben je niet anoniem. Onder bepaalde omstandigheden (en volgens sommige wetboeken) kunnen overheidsinstanties al jouw gegevens opvragen bij een beurs.

Persoonlijke data

Andere vertegenwoordigers van de crediteuren, een select groepje voormalig gebruikers van de beurs, benadrukken de problemen met betrekking tot privacy bij deze aanvraag.

Mensen die niets fout hebben gedaan worden nu op een zelfde hoop gegooid als mogelijke misdadigers.

Magdalena Grownowska is een van de vertegenwoordigers en gooit de informatie middels een tweet de wereld in.

QuadrigaCX

Het gedoe rondom QuadrigaCX is voorlopig nog niet voorbij. Duizenden Canadezen zijn gedupeerd door het bedrijf. Het is voor cryptobeurzen onverantwoordelijk om een iemand alleen toegang te geven tot de bitcoin adressen van klanten.

Meer lezen over de zaak rondom QuadrigaCX? Lees dan onderstaand artikelen

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptobeurs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...