Rakuten integreert Bitcoin (BTC) in haar betaalwallet

De Japanse techgigant Rakuten heeft Bitcoin (BTC) en enkele andere cryptocurrency’s geïntegreerd in hun betaalapp. Dat betekent dat klanten hun (online) aankopen direct kunnen afrekenen met Bitcoin.

Naar eigen zeggen bedient Rakuten Group circa 1,4 miljard (!) bedrijven en particulieren met hun producten en diensten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rakuten Wallet

De ‘Japanse Amazon’ was er al vroeg bij want in het voorjaar van 2019 lanceerde de firma een wallet waarmee klanten in cryptovaluta konden handelen. Dat ging nog via een eigen handelsplatform, maar nu is er sprake van een stap verder: een koppeling van de Rakuten Wallet met Rakuten Pay, een ander onderdeel.

Het betekent in de praktijk dat gebruikers van de handelswallet hun tegoed ook kunnen gebruiken bij Rakuten Pay, om mee af te rekenen dus. Diverse grote retailmerken in Japan en Azië accepteren Rakuten Pay als betaalmethode. Denk aan McDonalds of 7Eleven.

Dus adoptie van Bitcoin als betaalmiddel komt hiermee weer een stukje dichterbij.

Rakuten integreert Bitcoin (BTC) in haar betaalwallet

Overzicht van integratie Bitcoin binnen Rakuten. Bron: Rakuten

Er is ook sprake van een integratie met Rakuten Cash (een zogenaamde e-cashservice) waarmee andere rekeningen zijn te betalen. Ze lokken de gebruikers met 0% transactiekosten voor interne verrekeningen tussen de Wallet, Pay en Cash onderdelen.

Dat geldt overigens alleen voor bedragen tussen de 1.000 en 100.000 Japanse yen, wat neerkomt op transactie tussen de 7,80 euro en 780 euro. Ook moet je uiteraard diverse accounts aanmaken bij Rakuten.

Bitcoin beurs

In maart 2019 ging de Bitcoin beurs van Rakuten Wallet al live. Het kocht in augustus 2018 de beurs Everybody’s Bitcoin voor circa $2,4 miljoen. Toen is er ook een samenwerking aangegaan met blockchain
analysebedrijf CipherTrace, waarmee Rakuten wil voldoen aan de identificatieverplichting vanuit de overheid.

Bitcoin is bedoeld als privé cash zonder een tussenpersoon zoals Rakuten. Je hebt zelf alle tools in handen om zelf je satoshi’s te bewaren en te versturen. Het Lightning Network heeft betalen alleen maar gemakkelijker gemaakt.

Lees meer over:
adoptiebetaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...