Rechtbank Dubai keurt salarisbetalingen in cryptocurrency goed

171 totale weergaven

In een historische uitspraak heeft de rechtbank van Dubai cryptocurrency erkend als een geldige vorm van salarisbetaling, waarmee een belangrijke mijlpaal is bereikt in de integratie van digitale valuta in de juridische en financiële systemen van de VAE.

Achtergrond van de zaak

De uitspraak komt nadat een ex-werknemer een aanklacht had ingediend tegen een bedrijf wegens onbetaald loon. Het contract van de werknemer bevatte een salariscomponent die in cryptocurrency werd uitbetaald, namelijk 5.250 EcoWatt tokens.

De beslissing van de rechtbank om de betaling in cryptocurrency te handhaven onderstreept een belangrijke evolutie in de benadering van digitale valuta in arbeidsovereenkomsten in de VAE.

Een conservatieve benadering

In een vergelijkbare zaak in 2023 had de rechtbank in Dubai een claim met betrekking tot het loon in cryptocurrency afgewezen omdat de eiser geen duidelijke waardering van de tokens had gegeven.

Deze uitspraak weerspiegelde een traditioneler standpunt over digitale betalingen en benadrukte de noodzaak van concreet bewijs in dergelijke zaken.

Cryptobetalingen omarmen

De 2024 uitspraak liet echter een progressieve verschuiving zien. De rechtbank erkende niet alleen de geldigheid van cryptocurrency als een vorm van betaling, maar beval ook dat het onbetaalde loon moest worden verrekend in EcoWatt tokens, zoals gespecificeerd in de arbeidsovereenkomst.

Dit markeert een belangrijke stap voorwaarts in de erkenning van digitale valuta binnen juridische kaders.

Juridische implicaties

Deze uitspraak benadrukt de groeiende acceptatie van cryptocurrency in de VAE in verschillende sectoren, met name in de werkgelegenheid.

De beslissing schept een juridisch precedent dat de verdere adoptie van digitale valuta in het land zou kunnen aanmoedigen, in lijn met de bredere doelen van het land om een wereldleider te worden op het gebied van blockchain en fintech innovatie.

Inzicht van experts

Crypto-advocaat Irina Heaver prees de uitspraak en merkte op dat deze de toewijding van de VAE weerspiegelt om zich aan te passen aan de zich ontwikkelende digitale economie.

Ze benadrukte dat deze beslissing niet alleen een overwinning is voor werknemers, maar ook een stap voorwaarts voor de VAE in het bevorderen van een innovatieve bedrijfsomgeving.

Samenvatting

De uitspraak van de rechtbank in Dubai is een duidelijke indicatie van de vooruitstrevende houding van de VAE ten opzichte van cryptocurrency en zet de weg vrij voor een bredere adoptie en integratie van digitale valuta in verschillende aspecten van het dagelijks leven, waaronder werkgelegenheid.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....