Record: $37,7 miljard aan Open Interest voor bitcoinderivaten

2608 totale weergaven

Volgens data van CoinGlass heeft de Open Interest (OI) van bitcoin een nieuwe recordhoogte bereikt. Deze zogenoemde OI staat namelijk op $37,66 miljard!

De Open Interest verwijst naar het totale dollarbedrag aan uitstaande bitcoin futures of optiecontracten. Deze derivaten zijn manieren voor investeerders om zich te dekken tegen volatiliteit, door een prijs in de toekomst te kunnen vaststellen.

Er zijn veel redenen om hier gebruik van te maken, bijvoorbeeld als je inkomsten in bitcoin zijn en uitgaven in fiatgeld, zoals miners dat bijvoorbeeld hebben.

Volgens berichtgeving van Bloomberg zijn opties met een strike price van $75.000 erin geslaagd de meeste Open Interest op te bouwen, omdat handelaren anticipeerden op een grote rally.

Ook opties met een strike price van boven de $100.000 scoren goed. Het laat duidelijk zien dat er veel positieve verwachtingen zijn onder de bitcoinhandelaren. Op dit moment staat de grootste cryptocurrency ter wereld rond de $71.200.

Intussen doen prominente namen weer wilde voorspellingen. Mike Novogratz ziet de koers wel naar de $100.000 stijgen, en Standard Chartered noemt zelfs $150.000 als target voor 2024, afhankelijk van de presidentsverkiezingen in de VS en de aanhoudende instroom van bitcoin ETF’s.

De gerespecteerde ETF-analist Nate Geraci denkt dat institutionele beleggers nog maar net zijn begonnen. Op X schrijft hij:

“Ik heb geen visie op de prijs, maar ik geloof dat adviseurs en institutionele beleggers dat wel doen, en ze komen nog maar net kijken.”

Lees meer over: