Recordaantal bitcoin transacties op één dag: 926.000

Het bitcoin netwerk heeft 926.000 transacties op 1 dag verwerkt, zo blijkt uit on-chain data. Dit is een nieuw record! Deze stijging wordt gedreven door een groeiende interesse in Runes.

Record aan transacties

Volgens data van Glassnode heeft Bitcoin op 23 april ruim 926.000 dagelijkse transacties verwerkt. Het oude record stond op ruim 731.000 transacties en dat dateerde van december 2023.

Het huidige nieuwe record volgt slechts drie dagen op de halving, het moment waarbij vanaf block 840.000 het nieuwe Bitcoin Runes protocol is gelanceerd. Dit is een alternatief voor BRC-20 tokens: je kunt zogenoemde fungible tokens maken bovenop bitcoin.

Runes zijn goed voor het grootste deel van de transacties op bitcoin, 68% om precies te zijn. Omgerekend komt het sinds de halving neer op een totaal van 3,6 miljoen Runes-gerelateerde transacties.

Hoewel Runes misschien niet de dominante tokenstandaard binnen bitcoin blijven, geeft het volgens Nazar Khan, medeoprichter en CEO van TeraWulf, aan dat de blockruimte in bitcoin schaars en daarmee waardevol is.

“Runes en Ordinals demonstreren de waarde van blokruimte… Het bitcoin netwerk is het meest gedecentraliseerde, veilige en robuuste netwerk dat bestaat, dus er zullen gebruiksscenario’s en waarde afgeleid worden van die blokruimte.”

Ondanks het recordaantal transacties blijft de prijs van bitcoin vrij stabiel, net boven de grens van $64.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstransacties