'Banken mogen Bitcoin (BTC) bedrijven niet meer zomaar weigeren in Amerika'

'Banken mogen Bitcoin (BTC) bedrijven niet meer zomaar weigeren in Amerika'

Bitcoin (BTC) bedrijven moeten makkelijker een bankrekening kunnen openen, dat vindt een belangrijke nationale toezichthouder.

De Comptroller of the Currency (OCC) is een regelgever in Amerika dat valt onder het ministerie van Financiën. Deze organisatie komt met een opmerkelijk voorstel: banken mogen geen zwarte lijst bijhouden van legale bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldwijd is het nog altijd niet makkelijk om als bitcoin bedrijf een bankrekening te openen. Er zijn verhalen bekend van ondernemers die niet bij een bank terecht kunnen omdat ze iets met bitcoin doen.

Regels

De nieuwe regel moet voorkomen dat banken zonder aanleiding geen financiële diensten willen aanbieden. Alleen op basis van richtlijnen die van te voren bekend zijn moet dat nog kunnen.

Het bitcoin netwerk heeft geen banken nodig. Maar zonder het moderne bankverkeer is het lastig ondernemen in de huidige wereld. Mocht dit voorstel erdoor komen is dat gunstig voor bitcoin bedrijven in Amerika.

Er is een grote groep bedrijven die momenteel wel legaal zijn, maar banken moeten er niets van hebben. Denk bijvoorbeeld aan olie- en gasbedrijven of onafhankelijke pinautomaten.

Het OCC-voorstel noemt specifiek Operatie Choke Point, een initiatief van het ministerie van Justitie uit het Obama-tijdperk. Dit initiatief zou zijn bedoeld om frauduleuze bedrijven een hak te zetten, zij konden hierdoor worden geweigerd aan de deur bij banken.

In de praktijk werden door deze regels ook veel legitieme bedrijven getroffen. Deze regels werden in 2017 teruggedraaid, maar banken zijn niet helemaal gestopt met dit beleid.

Banken

Volgens Coindesk zijn ondernemers in de VS momenteel toegewezen tot een handje vol banken die wel hun diensten aanbieden. Silvergate Bank, Signature Bank en Metropolitan Commercial Bank zijn een paar partijen waar bitcoiners terecht kunnen.

De toezichthouder is van mening dat zijzelf en banken niet goed in staat zijn om de financiële risico's en gevolgen goed in te schatten. De OCC vindt het een verantwoordelijkheid van Amerikaans Congres en andere politici.

Om in de wereld van banken te blijven, een leuke voorspelling van een van de grootste banken in Amerika: ‘Bitcoin prijs voor eind 2021 naar $318.000’

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties