Rekt Capital: nieuwe all-time high bitcoin is kwestie van tijd

591 totale weergaven
Bitcoin koers stijgt ondanks zwakke stimulans uit China |

De pseudonieme analist Rekt Capital voorspelt dat bitcoin binnenkort aan de “explosieve fase” van de marktcyclus kan beginnen. Als bitcoin eindelijk uit de range van de afgelopen zeven maanden kan breken, dan is het volgens Rekt Capital een kwestie van tijd voordat we nieuwe all-time highs zien.

Parabolische fase voor bitcoin

“We testen dit niveau al een paar weken en proberen ons te positioneren voor een beweging richting de highs van ongeveer 71.000 dollar.

Natuurlijk hebben we een serie van lower highs om mee af te. rekenen, maar zodra we die breken, en er is een goede kans dat we daar de komende weken in slagen, dan kunnen we die weerstand rond 70.000 dollar opniuew uitdagen en de her-accumulatiefase verlaten voor een nieuwe parabolische fase”, aldus Rekt Capital.

Op basis van de vorige cycli van bitcoin verwacht de analist rond maart 2025 een koerstop. Dat zou ongeveer 330 dagen na de halving van april 2024 zijn, het moment waarop de beloning voor de miners halveerde naar 3,125 bitcoin.

Nieuwe all-time high is een kwestie van tijd

Waar veel mensen nog onzeker zijn over het toekomstige koerspad van bitcoin, durft Rekt Capital te zeggen dat nieuwe all-time highs een kwestie van tijd zijn voor de digitale munt.

Al geeft hij ook toe dat de tijd begint te dringen, en dat het vooral risicovol is om in de bredere markt te investeren. Daarmee lijkt hij aan te geven dat met name bitcoin interessant is deze cyclus, en de rest van de markt wat minder aantrekkelijk oogt.

Ergens is dat logisch, want tot op heden zijn er niet veel nieuwe interessante toepassingen naar voren gekomen, die tijdens deze cyclus voor nieuwe hype kunnen zorgen.

In 2021 hadden we natuurlijk Decentralized Finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFTs), terwijl er in deze cyclus geen echte nieuwe ontwikkelingen zijn die veel potentie hebben.

DeFi is uiteindelijk ook niet doorgebroken, terwijl NFTs ook in de vergetelheid lijken te raken. Wat dat betreft moet er heel snel iets gebeuren voor altcoins, want anders gaat bitcoin er straks alleen vandoor en krijgen de maximalisten hun gelijk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....