Riot Blockchain bestelt $17,7 miljoen aan Bitcoin miners van Bitmain

Riot Blockchain bestelt voor $17,7 miljoen aan nieuwe Bitcoin (BTC) miners van Bitmain. Goed nieuws voor de Chinese fabrikant, eerder deze maand bestelde de Marathon Patent Group ook al $23 miljoen aan nieuwe rigs.

Bitcoin miners

Bitmain heeft bekend gemaakt dat Riot Blockchain maar liefst 8.000 Bitmain Antminer S19 Pro’s gaat bestellen. Een bestelling van 17,7 miljoen dollar, omgerekend 14,95 miljoen euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Riot Blockchain uit de VS is beursgenoteerd aan de Nasdaq. De levering volgt pas vanaf januari 2021. Elke maand in de periode tussen januari 2021 en april 2021 levert Bitmain 2.000 machines.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Irene Gao, sales directeur bij Bitmain”]’We zijn blij dat we de samenwerking met Riot kunnen voortzetten, een lange termijn partner. We zijn ze begeleid in hun groei in Noord-Amerika’. [/penci_blockquote]

De nieuwe machine Antminer S19 Pro heeft een vermogen van 110 terahash per seconde en geldt als zeer energiezuinig.

Riot Blockchain wil als zelfstandig miner, dus zonder mining pool, een capaciteit van 1 extrahash per seconde bereiken begin 2021.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CEO Jeff McGonegal, Riot Blockchain”]’Het vinden van de juiste hardware kan een enorme uitdaging zijn tijdens de Coronacrisis en het huidige economische klimaat’. [/penci_blockquote]

Marathon Patent Group

Onlangs kocht de Marathon Patent Group voor $23 miljoen aan nieuwe mining hardware bij Bitmain. Het gaat om 10.500 nieuwe Antminer S-19 rigs.

Goed nieuws voor de fabrikant dus, die de nodige interne strubbelingen heeft gekend de afgelopen jaren.

Eerder deze maand werd bekend dat Bitmain de levering van eerder bestelde miners pas drie maanden later kan leveren. In de hevig concurrerende mining markt is drie maanden erg lang.

Oprichters Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan vliegen elkaar relatief publiekelijk in de haren. Die machtsstrijd tussen de twee kemphanen is nog niet voorbij.

Miners vergeleken

Onlangs is de Antminer S19 Pro vergeleken met de Whatsminer M30S+ van MicroBT. BitMEX Research heeft beide machines drie dagen lang getest op onder meer energie-efficiëntie, hashrate, temperatuur, het geluid en ook de “airflow”.

De Antminer zou qua prestaties iets sterker zijn, terwijl de Whatsminer stabieler werkt. Maar de conclusie is: ze zijn nagenoeg gelijkwaardig.

BitMEX ondervond overigens wel problemen met de levering van de Bitcoin miners, wat waarschijnlijk met deze onrust te maken heeft.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“MicroBT l;everde het product binnen enkele werkdagen, terwijl Bitmain bijna vijf weken op zich liet wachten”.[/penci_blockquote]

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...