Riot Platforms overtreft halfjaarlijkse doelen met 50% hash rate boost

4644 totale weergaven

Bitcoin mining bedrijf Riot Platforms heeft zijn hash rate in juni aanzienlijk verhoogd met 50% en overtreft daarmee concurrenten in de industrie.

Historische stijging hash rate

Riot Platforms beleefde een historische maand in juni en verhoogde zijn hash rate met 50%. De hashsnelheid van het bedrijf sprong van 14,7 EH/s naar 22 EH/s, waardoor het 255 Bitcoin kon minen, bijna 20% meer dan in mei.

Deze opmerkelijke groei werd bereikt door de voltooiing van miner-installaties in de Corsicana-faciliteit en het gebruik van extra capaciteit in de Rockdale-faciliteit.

Strategische uitbreidingen en toekomstige doelen

CEO Jason Les beschreef juni als een “historische maand” omdat Riot zijn hash rate doelstelling van 21.4 EH/s halverwege het jaar overtrof. Het bedrijf is nu de op één na grootste Bitcoin miner op basis van hash rate, alleen Marathon Digital heeft een hash rate van 31,5 EH/s.

De ambitieuze plannen van Riot omvatten het verhogen van de hashcapaciteit voor zelfmining naar 31,5 EH/s tegen het einde van 2024 en het streven naar 100 EH/s tegen 2027.

Financiële prestaties en marktpositie

Ondanks de operationele successen daalde de aandelenkoers van Riot woensdag met 1,5% naar $9,57. Het bedrijf bezit 9.334 Bitcoin, gewaardeerd op 561,6 miljoen dollar tegen de huidige prijzen.

Naast het minen van 255 Bitcoin ter waarde van $15 miljoen, ontving Riot ook $6 miljoen aan stroomcredits van het Texaanse elektriciteitsnet.

De strategische uitbreiding van het bedrijf en de verhoogde hashsnelheid zullen naar verwachting het marktaandeel en de winstgevendheid in de concurrerende Bitcoin-miningindustrie vergroten.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....