Riot’s Whinstone US spant rechtszaak aan tegen voormalige JV-partner Rhodium

1185 totale weergaven

Whinstone US, een dochteronderneming van Riot Platforms, heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige joint venture partner Rhodium, waarbij deze wordt beschuldigd van omzetverwatering en contractbreuk.

Voormalige partner aangeklaagd voor inkomstengeschil

Whinstone US, een dochteronderneming van Riot Platforms, heeft een rechtszaak aangespannen tegen haar voormalige joint venture partner Rhodium over beschuldigingen van inkomstenverwatering en schending van de effectenwetgeving.

De rechtszaak, die is aangespannen in Tarrant County in Texas, beschuldigt Rhodium en aanverwante entiteiten van het opzetten van nieuwe bedrijfsstructuren om fondsen te verduisteren en Whinstone’s overeengekomen aandeel van 12,5% in de winst van de joint venture te verwateren.

De omstreden overeenkomst betrof het leveren van elektriciteit met korting in ruil voor een aandeel in de winst van de Bitcoin mining.

Achtergrond van de joint venture

De joint venture, opgericht in 2020, zag Whinstone US samenwerken met het in Delaware geregistreerde Imperium om Rhodium te vormen. Volgens de overeenkomst leverde Whinstone tot 130 megawatt stroom tegen een gereduceerd tarief, terwijl Imperium verantwoordelijk was voor de infrastructuur in de Rockdale, Texas faciliteit.

Whinstone’s deel van de winst was bedoeld als compensatie voor hun doorlopende stroomlevering, die werd geschat op ongeveer $ 2 miljoen per maand. Whinstone beweert echter dat de partners dit aandeel verwaterden door extra entiteiten op te richten,

Juridische acties en eerdere conflicten

Deze rechtszaak is de laatste ontwikkeling in een partnerschap in moeilijkheden. In mei 2023 klaagde Riot, het moederbedrijf van Whinstone, Rhodium aan voor $26 miljoen aan onbetaalde hosting- en servicekosten.

Later dat jaar verbrak Whinstone de toegang van Rhodium tot zijn stroomvoorziening, wat leidde tot verdere juridische geschillen. Whinstone beschuldigt Rhodium van frauduleuze activiteiten en contractbreuk, wat de toch al moeizame relatie tussen de partijen nog ingewikkelder maakt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....