Ripple advocaat John Deaton beschuldigt SEC voorzitter van schaden kleine investeerders

7847 totale weergaven
Gary Gensler

Ripple advocaat John Deaton heeft de SEC en haar voorzitter persoonlijk beschuldigd van het schaden van kleine crypto investeerders. 

Ripple advocaat John Deaton heeft in een bericht op X (Twitter) opnieuw zijn kritiek geuit naar de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) en haar voorzitter Gary Gensler. Hierbij heeft hij hen ervan beschuldigd dat ze veel kleine crypto investeerders hebben geschaad, inclusief investeerders die beleggen in XRP. 

In zijn bericht herinnert hij de XRP-community er ook aan dat een eerder voorval met Gensler voor grote opschudding zorgde binnen de crypto community. Wat wel vermeldenswaardig is, is dat Deaton kandidaat is voor de Amerikaanse senaat in Massachusetts. 

De kritiek op de SEC en Gensler

Het bericht van John Deaton op X luidde als volgt:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Deaton schreef hierin dat hij er ‘100% van overtuigd’ is dat Gary Gensler en de SEC kleine investeerders meer schade toe hebben gebracht ‘dan welke andere persoon of instelling dan ook gedurende de afgelopen jaren’. Ook verklaart hij dat Gensler geen haast heeft om te onthullen dat hij ‘twee persoonlijke ontmoetingen’ heeft gehad met Sam Bankman-Fried, oprichter en voormalig CEO van de ingestorte crypto exchange FTX. 

Deaton heeft ook een extra opmerking voor Gensler toegevoegd aan zijn bericht:

“Opmerking voor Gary: als je denkt dat ik als particulier een klootzak was en gratis werkte, wacht dan maar tot ik mij als Amerikaanse senator zie werken namens de Amerikaanse belastingbetalers!”

De positie van de SEC tegenover altcoins

Deaton heeft het al eerder gehad over hoe de SEC altcoins behandeld. Zo lijkt het erop dat de Amerikaanse SEC een heksenjacht heeft geopend tegen crypto platforms in de Verenigde Staten en de altcoins die daarop verhandeld of uitgeleend worden. 

De SEC heeft altcoins, met uitzondering op XRP, tot op zekere hoogte, uitgeroepen tot ‘niet-geregistreerde effecten waarin veel crypto gebruikers investeren’. Ook heeft Gensler beweert dat er ‘veel nalatigheid is in het crypto-ecosysteem’. Dit schijnt ook de reden te zijn waarom de SEC zo hard optreedt tegen altcoins en exchanges.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...