Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

De Siam Commercial Bank van Thailand gebruikt Ripple voor haar cross-border betalingen met de Easy Pay app. Dat is in een update op haar website bevestigd. Er werd al enkele maanden over dit nieuws gespeculeerd. Nu is er dus eindelijk duidelijkheid. Ze geven ook een uitgebreide beschrijving van hoe de technologie gebruikt en ingezet wordt.

SBC Thailand en Ripple

De app maakt het mogelijk dat klanten van de SBC Thailand eenvoudig geld kunnen versturen naar landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Singapore. De betalingen naar de UK en Singapore gebeuren zelfs real-time. De SBC bestaat al meer dan 100 jaar en is de derde grootste bank van Thailand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Met de technologie van Ripple bereikt het geld de bestemming in enkele luttele seconden. We hoeven nu dus geen dagen meer te wachten.”[/penci_blockquote]

Enkele maanden geleden maakte de SBC al bekend dat ze Ripple gingen gebruiken. Destijds werd xRapid genoemd als technologie van het bedrijf. Dit is een betaalsysteem waarin de XRP-token een belangrijke rol speelt. Vandaag werd echter officieel bekend gemaakt dat het om xCurrent gaat. Hierbij zijn er geen voordelen voor XRP holders.

Dit is een hekel punt voor veel mensen die XRP munten bezitten. xCurrent is slechts het systeem waarmee banken kunnen comminceren. Betalingen waarbij XRP gebruikt kunnen worden zitten niet in dit stukje techniek. Deze samenwerking zorgt dus niet direct voor extra vraag naar de munt. Je kunt het eerder zien als teleurstelling voor de fanaten die hoge verwachtingen hadden van deze samenwerking.

Toekomst van banken

De samenwerking tussen de bank en Ripple gaat terug naar 2016. De Chief Technology Officer, Colin Dinn, vertelt dat hij geloofd dat banken die de blockchaintechniek níet gaan gebruiken het heel erg moeilijk zullen gaan krijgen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Collin Din”]”Waarom kijken wij naar Ripple? Omdat we zagen dat het een oplossing biedt waarin de klant centraal staat. Het biedt iets dat onze klanten willen. Het was niet iets dat wij als bank er doorheen wilden drukken”[/penci_blockquote]

Verder spreekt hij zich ook uit over de toekomst van de bankenwereld:

“Met Ripple hebben we een manier en een partner gevonden waarop we heel anders kunnen werken dan we gewend zijn. We hebben ambitie en we willen dingen anders doen en veranderen. We zien dat een bank de komende jaren minder relevant wordt bij klanten.”

“Mijn eigen visie is dat banken de komende vijf tot acht jaar heel veel moeite zullen ondervinden om te blijven bestaan. Er zal een soortgelijk product of dienst op de markt komen onder een andere naam en merk.”

Update Beaxy en XRP

Tot slot nog even een update over het gedoe van cryptobeurs Beaxy en de XRP token. Analist John Galt vermeld dat de exchange 44 BTC en 111.000 XRP is kwijtgeraakt. Dit vertegenwoordigd een waarde van $570.000. Twee weken terug werd duidelijk dat er een verkeerde instelling is gebruikt voor transacties. Ze werkten met ‘partial payments’, een feature van de XRP blockchain.

Lees het originele nieuwsartikel: Beaxy blijkt niet eerste slachtoffer van ‘prijstruc’ met Ripple (XRP)

Galt maakt ook melding dat de wallet met Bitcoin leger en leger aan het raken is. Het wekt volgens hem de suggestie dat de exchange het geld hard nodig heeft. Als geen reserves zijn, kan dit wel eens helemaal verkeerd aflopen.

De beurs zet nu in op een programma dat gebruikers moet uitnodigen en stimuleren om het platform te gebruiken. Op die manier moet er meer geld in de exchange komen.

John Galt heeft een tijdlijn gemaakt waarbij hij alle relevante transacties die uit de exchange zijn gegaan in kaart bracht. Beaxy bevestigt (of ontkent) de bewering van Galt niet.

Bron: Dailyhodl, Decrypt

Lees meer over:
bankRipplethailandxRapidXRP

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer