Ripple CEO Brad Garlinghouse: “XRP en Solana ETFs komen eraan!”

11231 totale weergaven
Brad Garlinghouse

Ripple CEO Brad Garlinghouse is ervan overtuigd dat XRP en Solana de volgende altcoins kunnen zijn met hun eigen spot exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten. Tijdens de Consensus conferentie zei Garlinghouse dat een XRP ETF “onvermijdelijk” was in de VS. Hij voorspelde ook dat er andere altcoin ETFs zouden komen. Toch zijn er experts die zeggen dat het grote publiek geen interesse zouden hebben in crypto ETFs naast de bestaande Bitcoin ETFs.

SEC keurt Ethereum ETFs goed

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs enkele spot Ethereum ETFs goedgekeurd. Dit zorgde ervoor dat de prijs van Ethereum steeg naar het hoogste niveau sinds midden maart.

Hoewel de goedkeuring er is, moeten de Ethereum ETFs nog beginnen met handelen. De SEC heeft potentiële uitgevende partijen gevraagd om snel hun concept S-1 documenten in te dienen.

Ondersteuning van standard chartered en pro-crypto politici voor ETFs

De Britse bank Standard Chartered deelt Garlinghouse’s optimisme. Zij voorspellen dat XRP en Solana de volgende altcoins zullen zijn met eigen ETFs in de VS. Pro-crypto politici dringen er ook bij de SEC op aan om ETFs voor andere tokens goed te keuren. Deskundigen denken dat mogelijke uitgevers van ETFs kunnen profiteren van de huidige situatie bij de SEC om meerdere altcoin ETFs te lanceren.

Succes van Bitcoin ETFs en toekomstige verwachtingen

De lancering van Bitcoin ETFs in januari was een groot succes. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft nu $20 miljard aan beheerd vermogen verzameld. Dit succes ondersteunt volgens Garlinghouse zijn voorspellingen. In februari zei hij al dat altcoin ETFs “onvermijdelijk” waren.

Onzekerheid over vraag naar altcoin ETFs

Ondanks de positieve vooruitzichten van crypto en ETF experts, is de vraag naar altcoin ETFs nog onzeker. Robert Mitchnick, hoofd van digitale activa bij BlackRock, zei onlangs dat hun klanten “zeer weinig” interesse hadden in altcoins, maar meer gefocust waren op Bitcoin.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...