Ripple Crash Na Crypto Hack Co-Founder, Wat Gaat Ripple Doen?

De cryptomarkt is opnieuw het toneel van een schokkende gebeurtenis: Ripple (XRP), een voorloper in de wereld van digitale valuta, heeft een stevige klap gekregen door een hack die de persoonlijke wallets van mede-oprichter Chris Larsen trof.

Deze inbraak, resulterend in het verlies van maar liefst $112 miljoen, heeft niet alleen een directe impact gehad op de koers van XRP, die met 5% daalde, maar stelt ook serieuze vragen over de veiligheidsmaatregelen binnen de crypto-industrie.

Dit roept een belangrijke vraag op: hoe zal deze gebeurtenis de toekomstige koers van XRP beïnvloeden?

Koersanalyse Ripple

Ondanks recente beveiligingszorgen handelt XRP momenteel op $0,5085, een daling van 3.4% in de afgelopen 24 uur. De exploitatie van de persoonlijke account van de Ripple mede-oprichter terzijde, heeft de koers van XRP een aanzienlijke daling ervaren over de afgelopen maand.

In de laatste zeven dagen zag het token een bescheiden daling van 1.3%. Deze daling verdiepte zich in de voorafgaande veertien dagen met een afname van 10%. Dit is problematisch voor XRP-enthousiastelingen, gezien de koers in de afgelopen 30 dagen significant terrein heeft verloren met een dip van 18%.

Ripple Mede-oprichter Getroffen door Grootste Crypto Hack van 2024

Op dinsdag hebben hackers ongeveer $112 miljoen aan XRP, de cryptocurrency gefocust op Ripple, gestolen uit een crypto wallet, zo heeft Chris Larsen, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, bekendgemaakt. Larsen onthulde op woensdag dat het gestolen crypto van hem was.

Via een bericht op X (voorheen Twitter), vermeldde hij dat er “onbevoegde toegang was tot enkele van mijn persoonlijke XRP-accounts (niet van Ripple) — we waren snel in staat om het probleem te ontdekken en beurzen te waarschuwen om de getroffen adressen te bevriezen. De wetshandhaving is al betrokken.”

Reacties van Exchanges en de Crypto Gemeenschap

Dit nieuws volgde kort nadat de bekende crypto-beveiligingsonderzoeker ZachXBT melding maakte van de hack. Verdere details suggereren dat de gestolen XRP-fondsen al zijn witgewassen via verschillende crypto-exchanges en platforms, waaronder Binance en Kraken, die beide hebben aangegeven actief de onderzoeken te ondersteunen.

De omstandigheden rondom het eigendom en de controle van de gehackte wallet blijven onduidelijk, alhoewel deze mogelijk toebehoort aan Ripple. On-chain data van XRPScan toont aan dat de wallet, genaamd “Ripple (50)”, geactiveerd werd door een andere wallet genaamd “~FundingWallet1” in 2018, welke op zijn beurt werd geactiveerd door Larsen’s account in 2013.

In reactie op het incident verzekerde een woordvoerder van Ripple, Stacey Ngo, dat “Ripple niet is getroffen.” Ondertussen is de marktkapitalisatie van XRP, het token van het netwerk, gedaald met ongeveer 4% de dag volgend op het nieuws van de hack, wat sommige XRP-houders ertoe heeft aangezet om meer transparantie te eisen van de mede-oprichters in termen van hun crypto wallets en XRP-bezittingen.

Dit incident markeert de grootste diefstal van cryptocurrency in 2024 tot nu toe en de twintigste grootste diefstal in de geregistreerde geschiedenis van cryptocurrency, gebaseerd op data verzameld door Rekt, een website die web3 en crypto-inbreuken volgt.

Koersverwachting Ripple: Potentiële Herstel Na de Hack

Niettemin biedt XRP bull en crypto-analist EGRAG Crypto een intrigerende prijsanalyse die beleggers mogelijk kan aanmoedigen naar een prijsherstel, indien het token erin slaagt om boven het $0,,500 niveau te consolideren en te handhaven.

Volgens EGRAG hebben enkele grafiekanalisten opgemerkt dat na golf 1 van de Elliott Wave-theorie, golf 2 tot wel 90% van golf 1 kan terugtrekken. De initiële doelen van $0,85 tot $1 werden met succes bereikt tijdens de pump in juli, met de koers die rond $0,93 bereikte na Ripple’s gedeeltelijke overwinning tegen de SEC in hun lopende juridische strijd over de classificatie van XRP.

Momenteel suggereert EGRAG dat een “wicking event” naar $0,41 mogelijk is, gezien een 10%-15% fluctuatie door de volatiele aard van de cryptomarkten. Echter, de analist wijst erop dat het voordeel ligt in de aanstaande Golf 3, die beïnvloed wordt door Golf 1 en typisch een verhouding van 1.618 heeft vergeleken met Golf 1.

Als dit allemaal uitgespeeld wordt, ziet EGRAG uiteindelijk het volgende korte-termijndoel voor XRP bij het all-time high (ATH) van $5. Indien de oorspronkelijke golf telling wordt aangepast, kan het bereik tussen $2,2 en $2,8 liggen.

Naast Ripple bevinden zich andere cryptomunten in de spotlight die significante bewegingen maken in de cryptomarkt. Deze alternatieve tokens, die zich nog in de presale fase bevinden, bieden beleggers unieke kansen om in te stappen voordat ze mogelijk een aanzienlijke waardetoename ervaren.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix introduceert een baanbrekende aanpak voor crypto-investeerders om Bitcoin te minen zonder de noodzaak van hun eigen mijnbouwapparatuur of uitgebreide technische kennis. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun BTCMTX-token, dat opereert op het Ethereum-netwerk.

Het onderscheidende kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-concept. Gebruikers kunnen niet alleen extra tokens verdienen door BTCMTX-tokens te staken, maar ook mijnbouwcredits. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde mijnbouwrechten en kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht voor het minen van Bitcoin.

Investeren in BTCMTX, momenteel gewaardeerd op $0,0132 per token, duidt niet alleen op vertrouwen in het potentieel van deze specifieke token, maar ook in de toekomst van Bitcoin. Dankzij dit innovatieve model is Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit, wat heeft bijgedragen aan het feit dat Bitcoin Minetrix tijdens de pre-sale al meer dan $10 miljoen heeft opgehaald.

Nu naar Bitcoin Minetrix"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
RippleRipple koersXRP

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...