Ripple verwacht grote doorbraak in rechtszaak met SEC volgens kwartaalverslaag

7333 totale weergaven
Ripple SEC

Ripple is optimistisch over de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Het bedrijf denkt dat de eerdere uitspraak, dat XRP geen effect is, in de volgende fase hetzelfde blijft. Vorig jaar won Ripple een belangrijke rechtszaak, wat voor meer duidelijkheid in de crypto regelgeving zorgde. Een belangrijke besloten vergadering is verplaatst naar 7 augustus, wat vragen oproept over de snelheid van een oplossing.

Ripple verwacht goede afloop van zaak tegen de SEC

In het kwartaalverslag van 2024 heeft Ripple vertrouwen uitgesproken in een goede afloop van de rechtszaak. Op 13 juli vierde Ripple de eerste verjaardag van de overwinning op de SEC. Dit was een belangrijke gebeurtenis voor de crypto-industrie. Ripple hoopt dat de rechter de uitspraak over de niet-effect status van XRP zal handhaven. Onlangs behaalde Ripple ook een succes in Californië, waar een rechtszaak tegen hen werd afgewezen. Dit versterkt hun juridische positie.

Er gaan geruchten over een mogelijke schikking in de XRP-rechtszaak, maar sommige experts zijn sceptisch. Een advocaat die XRP steunt, gaf een mogelijke datum voor een vonnis in de volgende fase. Ripple benadrukt dat de Amerikaanse verkiezingen van 2024 belangrijk zijn voor de crypto-industrie. Grote donaties, zoals $ 25 miljoen aan Fairshake, laten zien dat Ripple streeft naar duidelijke regelgeving. De besloten vergadering op 7 augustus kan een einde maken aan speculaties op de markt.

Dit jaar heeft Ripple vooruitgang geboekt in wereldwijde regelgeving voor cryptocurrencies. De sluiting van het SEC-onderzoek naar Ethereum 2.0 was een succes voor de industrie. Regelgevers in Hong Kong, Brazilië, de VAE en Europa werken aan regels om crypto-hubs te worden. In het Midden-Oosten heeft de Centrale Bank van de VAE nieuwe regels ingevoerd voor betalingstokens. In Europa zijn stablecoins gereguleerd via MiCA.

Ripple blijft groeien met XRP

In het tweede kwartaal meldde Ripple hoeveel XRP ze hebben. Ze kunnen alleen toegang krijgen tot XRP via maandelijkse vrijgaven uit escrow. Op 30 juni 2024 bezat Ripple 4,68 miljard XRP-munten en nog eens 39,5 miljard in escrow.

Door de vrijgave van 500 miljoen XRP en de geruchten over de rechtszaak daalde de XRP koers met bijna 3% tot $ 0,5634. Ripple heeft investeerders gerustgesteld over de stabiliteit.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse zegt dat XRP ondanks juridische problemen succesvol blijft. Hij denkt dat een gunstige uitspraak de positie van XRP zal verbeteren en nieuwe groeikansen zal bieden.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...