Ripple ligt onder vuur na bewerken podcastclip: Zijn ze wel transparant?

3524 totale weergaven

Ripple ligt zwaar onder vuur door XRP Ledger ontwikkelaars nadat Ripple een clip uit haar podcast heeft bewerkt, wat enorme spanning heeft veroorzaakt over transparantie en betrokkenheid van de XRPL gemeenschap.

Podcastclip bewerkt door Ripple

Ripple heeft aanzienlijke controverse veroorzaakt onder de XRP Ledger ontwikkelaars door een podcastclip te bewerken. Dit probleem kwam voort uit de podcastserie van Ripple, ‘Exploring Ripple’s New Stablecoin Ripple USD’, met CTO David Schwartz en Ripple president Monica Long. Deze serie richt zich op het moment op de lancering van de Ripple stablecoin en aspecten van het XRP Ledger ecosysteem. 

Het grootste gedeelte van de controverse is te wijten aan een wijziging in de verklaring die Monica Long heeft gemaakt. In de originele versie besprak Long de betrokkenheid van ontwikkelaars bij XRP Ledger en zei:

“We hebben er al die moeite in gestoken, en uiteindelijk is het een beetje kip en ei om ontwikkelaarsmomentum te krijgen op de XRP Ledger, wat we zien. Er zijn al duizenden ontwikkelaars die projecten bouwen, maar om echt te zien dat het vliegwiel meer momentum krijgt, heb je hoogwaardige assets nodig. In het bijzonder hebben we op dit moment op- en afritten nodig die betrouwbaar en efficiënt zijn, dus dat is vooral in de vorm van stablecoins.”

In de versie die op Youtube werd geplaatst, werd het gedeelte over ‘duizenden ontwikkelaars die projecten bouwen…’ verwijderd. 

Zorgen over de podcast

Daniel “No” Keller, CTO van Eminence en een ambassadeur van XRPL (XRP Ledger), was één van de eersten die zijn zorgen uitte. Keller tweette het volgende naar Schwartz en Long:

https://x.com/daniel_wwf/status/1819797393090769153

“Hé David Schwartz en Monica Long! Waarom zou je een podcastclip uploaden en deze vervolgens verwijderen om een gewijzigde versie opnieuw te uploaden? Wat is er gebeurd met het stukje ‘duizenden ontwikkelaars’? Ripple en RippleX hebben de gemeenschap in de steek gelaten. Waarom blijven doen alsof alles in orde is?”

Sentiment onder de ontwikkelaars

Deze opmerking van Keller weerspiegelt het bredere sentiment onder de ontwikkelaars, die zich ondergewaardeerd voelen door de beslissingen van Ripple. Zo zei Keller:

“Iedereen die nog aan deze chain werkt, sterft door duizend bezuinigingen. Je weet het. Ik weet het. Influencers beweren het tegenovergestelde. Waarom blijven doen alsof alles in orde is? Noch je stable, noch de flauwe poging om ‘Defi op de XRPL’ te pushen, zullen nergens toe leiden, tenzij je een influencer of betaalde shill bent. Maar ik denk dat dit op de een of andere manier iemands koffers pompt, terwijl iemand anders terloops een paar honderd miljoen XRP verliest na het kopen van een bewaarnemingsoplossing. Maar wat weet ik?Het is tijd om eerlijk te zijn. Het is de gemeenschap die je door moeilijke tijden heeft geholpen. ‘Laat het ademen’ is niet meer voldoende. Uit liefde voor God, tenminste voor deze ene keer: wees eerlijk.”

Spanning tussen Ripple en XRPL ontwikkelaars

De opmerkingen van Keller onthullen de groeiende spanning tussen Ripple en de gemeenschap van XRPL ontwikkelaars. De uitspraken van Keller hebben veel weerklank gevonden in de XRPL gemeenschap, waarbij velen vragen hebben over de toewijding van Ripple aan transparantie en de betrokkenheid van de gemeenschap. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Ripple een podcastclip bewerkt waar veel XRPL ontwikkelaars woest over zijn. Het incident benadrukt de aanhoudende spanning tussen Ripple en haar gemeenschap van ontwikkelaars. Terwijl Ripple haar stablecoin blijft promoten, zal het onderhouden van een sterke relatie met haar ontwikkelaars cruciaal zijn voor een succesvolle toekomst. Deze controverse onderstreept het belang van communicatie, transparantie en ondersteuning tussen Ripple en de XRPL ontwikkelaars. 

Lees meer over:
Ripple Ledger

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...