Ripple meldt enorme stijging in XRP Ledger-activiteit voor Q1 2024

4206 totale weergaven
XRP

In het eerste kwartaal van 2024 zag XRP Ledger een opmerkelijke stijging van meer dan 100% in transactieactiviteit, tot 252 miljoen transacties, zoals gedetailleerd in het laatste marktrapport van Ripple.

Transactieactiviteit stijgt

De XRP Ledger (XRPL) kende een aanzienlijke stijging in on-chain transacties, met 251,39 miljoen geregistreerde transacties in Q1 2024. Dit is een stijging van 108% ten opzichte van de 121,03 miljoen transacties in het vorige kwartaal.

Niet alleen de transactievolumes stegen, maar ook de gemiddelde transactiekosten daalden met 45%. Ripple merkte op dat de daling van de transactiekosten duidt op een overbelast netwerk dat op piekefficiëntie werkt, zonder congestie tijdens het kwartaal.

Q1 2024 XRP Markets Report

Lopende juridische strijd met de SEC

Het rapport ging ook in op het lopende juridische geschil van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft Ripple beschuldigd van het doen van een ongeregistreerde effectenaanbieding via de verkoop van XRP. Ripple betwist de eis van de SEC voor $2 miljard aan schadevergoedingen met het argument dat er geen aantoonbare schade is toegebracht aan investeerders. Een definitieve uitspraak van de rechter wordt in de komende maanden verwacht.

Trends in markt- en handelsvolumes

De spotvolumes van XRP stegen tot een gemiddelde van $865 miljoen per dag in Q1 2024, een stijging van 40% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De verdeling van de handelsvolumes bleef stabiel, waarbij Binance, Bybit en Upbit meer dan 70% van het totale verhandelde volume namen. Het aandeel XRP dat werd verhandeld tegen fiatparen daalde echter van 15% naar 11%, waarbij de meeste handel plaatsvond tegen Tether (USDT).

Streven naar transparantie

Ripple publiceert elk kwartaal het XRP Markets Report om transparantie en updates te bieden over ontwikkelingen op de cryptomarkt. Het bedrijf dringt er bij de industrie op aan om vertrouwen op te bouwen en open communicatie te bevorderen om de industriestandaarden te verhogen.

Lees meer over:
BlockchainRippleSECXRP

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....