Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de ontdekkingsfase van de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), staat Ripple nu voor een nieuwe juridische uitdaging.

Ditmaal komt de druk van de Californische toezichthouders, waardoor het bedrijf opnieuw in het middelpunt van juridische aandacht staat.

Met deze opeenstapeling van juridische problemen rijst de cruciale vraag: Wat gaat Ripple doen?

Ripple’s Politieke Schaakbord: Senatoren versus Staatsaanklagers

Ripple Labs Inc., CEO Brad Garlinghouse, en de dochteronderneming XRP II, LLC, staan voor een nieuwe juridische uitdaging in Californië. Ze worden aangeklaagd voor het naar verluidt verkopen van XRP zonder de benodigde registratie en het overtreden van effectenwetten. Ripple ontkent deze beschuldigingen echter.

De rechtszaak, aangespannen in het Noordelijke District van Californië, beschuldigt Ripple van het negeren van federale en staats effectenwetten door het aanbieden en verkopen van XRP zonder de juiste registratie. De eisers willen twee groepen vertegenwoordigen: de Federal Securities Claims Class en de California State Securities Claims Class, bestaande uit individuen en entiteiten die XRP kochten tussen 3 juli 2017 en 30 juni 2023.

Als reactie op de motie weerlegde Ripple deze beschuldigingen door te beweren dat XRP geen effect is en dus geen registratie vereist.

Deze regelgevende rechtszaak plaatst Ripple op een slappe koord. Tot nu toe kreeg Ripple de steun van vele senatoren en wetgevende steun, maar de Californische zaak kan zijn winnende pad met de SEC bemoeilijken. Ripple betoogt dat XRP geen effect is, maar een digitale valuta voor wereldwijde transacties. De uitkomst van de zaak kan bepalend zijn voor hoe Amerikaanse toezichthouders digitale activa behandelen, met gevolgen voor de gehele cryptocurrency markt.

Beleggersdilemma: Opt-out of Niet?

Te midden van de nieuwe class action rechtszaak staan beleggers die getroffen zijn door de juridische strijd tegenover een belangrijke beslissing. Ze hebben tot 5 april de tijd om te kiezen of ze zich afmelden voor de collectieve rechtszaak tegen Ripple en individuele juridische acties willen ondernemen.

Deze keuze onderstreept de verstrekkende gevolgen van de rechtszaak voor zowel Ripple als belanghebbenden in de digitale valutamarkt.

Ripple’s juridische problemen beperken zich niet alleen tot deze class action; het bedrijf worstelt ook met een rechtszaak aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in december 2020. De SEC beschuldigt Ripple ervan een niet-geregistreerd effectenaanbod van $1,3 miljard te hebben uitgevoerd via de verkoop van XRP.

De regelgevende wirwar duurt voort… Recente ontwikkelingen, zoals de motie van de digitale activabeurs Kraken om de rechtszaak van de SEC te verwerpen, compliceren het regelgevende landschap verder. Krakens motie verwijst naar een uitspraak van rechter Torres over programmatische verkopen, wat de juridische strategieën belicht die door investeerders en handelaren worden ingezet om regelgevende controle aan te pakken.

Technische Analyse: Wat gaat Ripple doen?

Op de dagelijkse grafiek heeft de prijs de bovengrens van het grote dalende kanaal en het 200-daags gemiddelde rond de $0,55 prijsmarkering getest. Echter, het 200-daags gemiddelde heeft de prijs afgewezen naar de onderkant, en de markt zal waarschijnlijk op korte termijn terugtrekken naar het niveau van $0.50. De RSI die onder het 50%-niveau zakt, is ook een signaal dat zo’n correctie waarschijnlijk is.

Kijkend naar de dagelijkse tijdframe van het Bitcoin-paar, ziet de situatie er veel slechter uit voor Ripple. De prijs zit in een consistente neerwaartse trend sinds het doorbreken onder het 1300 SAT-niveau.

De RSI laat ook al een tijdje waarden onder de 50% zien, wat aangeeft dat de cryptocurrency waarschijnlijk nog verder zal dalen in de komende maanden. Het 800 SAT steunniveau kan in dit scenario een haalbaar doel zijn voordat de markt een bodem vindt.

Terwijl Ripple zich in deze slechte situatie bevindt en worstelt met juridische problemen en een onzekere marktpositie, zijn er andere opkomende munten die zich onderscheiden en daarmee beleggers wel degelijk een kans bieden op aanzienlijk rendement.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) vertegenwoordigt een innovatieve fusie tussen Bitcoin’s erfgoed en Ethereum’s milieubewuste blockchain, gericht op het bieden van een duurzaam stakingsmodel, “Gamified Green Staking”. Dit model moedigt beleggers aan om te investeren in een groenere toekomst, terwijl ze genieten van passief inkomen. Met een indrukwekkende start heeft de presale van $GBTC al meer dan $1,1 miljoen opgebracht, onderstrepend de sterke belangstelling van de gemeenschap en investeerders.

$GBTC is nu beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs van $0.492, waardoor het een uitgelezen kans is voor vroege investeerders die willen bijdragen aan en profiteren van een milieuvriendelijkere cryptomarkt. Door deel te nemen aan de presale via de officiële website, kunnen beleggers niet alleen investeren in $GBTC, maar ook deelnemen aan een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en gemeenschapsbetrokkenheid.

Green Bitcoin staat voor een duurzame investeringsmogelijkheid, met het potentieel voor significante groei, vooral gezien de aankomende Bitcoin halvering. Als een groener alternatief in de cryptowereld, belichaamt $GBTC de kans om zowel milieubewust te investeren als te profiteren van de dynamische cryptomarkt.
Nu naar Frog Wif Hat"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Frog Wif Hat (FWIF)

Frog Wif Hat ($FWIH) onthult een speelse fusie tussen de charme van internetmemes en cryptografische innovatie, voortbouwend op het succes van DogWifHat, dat niet alleen een marktkapitalisatie van $378 miljoen bereikte, maar ook als voorbeeld dient voor $FWIH’s potentieel.

Met een indrukwekkende stijging van meer dan 200% in de afgelopen 24 uur, is $FWIH momenteel beschikbaar voor $0.0015, wat het een hot topic maakt onder investeerders en meme-liefhebbers. Uitgerust met een baret en een stokbrood, belichaamt $FWIH de humor en eigenzinnigheid van de cryptowereld, terwijl het de Franse cultuur viert.

Beschikbaar via een eerlijke lancering op Ethereum, met toekomstplannen voor Solana, belooft $FWIH gelijke kansen voor alle investeerders. Deze aanpak verzekert brede toegankelijkheid en gemeenschapsbetrokkenheid. $FWIH is niet alleen een vermakelijke investering, maar ook een avontuur in de cryptowereld, rijk aan culturele knipoogjes.
Nu naar Frog Wif Hat"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix heeft een baanbrekende aanpak geïntroduceerd voor crypto-investeerders die willen profiteren van bitcoin mining zonder de noodzaak van eigen mining hardware of uitgebreide technische kennis. Deze innovatie wordt mogelijk gemaakt door middel van hun BTCMTX-token, dat opereert op het Ethereum-netwerk.

Het unieke kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en zogenaamde mining credits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten, die kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om bitcoin te minen.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,0137 per token, wordt niet alleen beschouwd als een gok op het succes van deze specifieke token, maar weerspiegelt ook het vertrouwen in de toekomst van bitcoin. Dit innovatieve model maakt bitcoin-mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft geresulteerd in Bitcoin Minetrix die al meer dan $11,4 miljoen heeft opgehaald tijdens zijn pre-sale.
Nu naar Bitcoin Minetrix"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...