Ripple verbrandt alle circulerende RLUSD tokens: Dit willen ze ermee bereiken

1851 totale weergaven
ripple-rlusd

Volgens een recent rapport zijn 185 en nog eens 200 RLUSD (Ripple USD) tokens verbrand, wat ervoor zorgt dat er geen RLUSD tokens meer in omloop zijn op de XRP Ledger of Ethereum blockchain, waardoor verdere complicaties ontstaan voor het project. 

RLUSD tokens verbrand

Volgens gegevens van pseudoniem Vet op X (Twitter) heeft Ripple twee keer RLUSD verbrand. Eén keer op XRP Ledger en één keer op Ethereum. Dit zorgt ervoor dat er geen tokens meer in omloop zijn. Eerst plaatste hij het volgende bericht over de XRP Ledger blockchain:


“De uitgegeven 185 RLUSD werd verbrand door deze terug te sturen naar het Ripples RLUSD Issuer account! Er is nu 0 RLUSD in omloop.”

Kort hierna plaatste hij het volgende bericht:


“De resterende 200 #RLUSD werd ook op Ethereum verbrand! Er is momenteel geen RLUSD op ETH en XRPL in omloop.”

Testen van Ripple stablecoin

Ripple is eerder deze maand gestart met het testen van haar stablecoin in een bèta versie. Dit testproces begon ongeveer een week geleden met de bovenstaande 185 RLUSD tokens, volgens gegevens van XRP Scan

Voorlopig is het alleen voor zakelijke partners van Ripple mogelijk om toegang te krijgen tot RLUSD, wat betekent dat de tokens niet op exchanges te verhandelen zijn. Na de bèta testfase zal de stablecoin uiteindelijk beschikbaar worden voor het grotere publiek. Ripple lijkt zich nu vooral te richten op het garanderen van een soepele algemene lancering door mogelijke problemen te elimineren. 

Het doel van de verbranding

Het verbranden van de tokens lijkt tot doel te hebben de inflatie van de token te beheersen. Door inflatie te beperken is het de bedoeling de waarde van de token behouden wordt en ook stabiel blijft. Voor investeerders kan dit twee kanten opgaan. 

Aan de ene kant kan dit gezien worden als een stap voor Ripple om een duurzaam en stabiel ecosysteem te creëren voor haar investeerders. Door inflatie te beheersen is de kans op waardeschommeling een stuk kleiner, wat stabiliteit garandeert. In tijden van hoge volatiliteit op de cryptomarkt, blijft RLUSD hierdoor stabiel. 

Aan de andere kant kan de stap gezien worden als een manier om zichzelf te onderscheiden van andere projecten. Sommige projecten worden bekritiseerd vanwege hun gebrek aan transparantie. Door in de testfase al tokens te verbranden, laat Ripple zien dat deze burn transacties al in de blockchain vastgelegd worden. Dit toont aanzienlijke transparantie en verantwoordelijkheid vanuit Ripple. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Ripple de enige circulerende RLUSD tokens verbrand. Dit laat zien dat ze gericht zijn op het beheersen van de inflatie van de token en voldoende transparantie voor investeerders willen bieden.

Lees meer over:
RLUSD

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...