Ripple’s juridische strijd met de SEC nadert cruciaal moment

575 totale weergaven

Ripple’s voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert snel een kritiek moment, waarbij de SEC voor een cruciale beslissing staat of ze in beroep gaat voor de deadline van 7 oktober.

Aftellen tot de deadline van het beroep

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC bereikt zijn eindstadium nu de SEC een belangrijke beslissing nadert: in beroep gaan tegen de uitspraak van rechter Torres voor 7 oktober 2024.

De rechtszaak, die begon in december 2020, beschuldigt Ripple van het uitvoeren van een ongeregistreerde effectenaanbieding ter waarde van $1,3 miljard door middel van de verkoop van haar inheemse token, XRP.

Met nog maar een paar dagen te gaan voor de deadline van het beroep, zou de volgende stap van de SEC belangrijke gevolgen kunnen hebben voor zowel Ripple als de bredere cryptocurrency markt.

De inzet van een SEC-beroep

Experts, waaronder voormalig SEC-advocaten Marc Fagel en James Farrell, suggereren dat een beroep waarschijnlijk is, omdat alles wat minder is zou worden gezien als een nederlaag voor de regelgevende instantie. Als de SEC in beroep gaat, kan de zaak zich maanden of zelfs jaren voortslepen, waardoor de onzekerheid voor investeerders in Ripple en XRP blijft voortduren.

Juridische analisten zoals Fred Rispoli denken dat de SEC haar beslissing tot het allerlaatste moment zou kunnen uitstellen, waardoor de spanning binnen de XRP-gemeenschap nog verder oploopt.

De zaak is echter nog niet voorbij en de SEC heeft nog steeds ruimte om bepaalde aspecten van de uitspraak aan te vechten, met name rond de programmatische verkoop van XRP.

Wat gebeurt er als de SEC niet in beroep gaat?

Als de SEC ervoor kiest om niet in beroep te gaan, zou Ripple zich uit de rechtszaak kunnen ontwikkelen met minimale straffen, afgezien van de boete van $125 miljoen die werd opgelegd voor andere schendingen van de effectenwetgeving. Velen binnen de XRP gemeenschap geloven dat het uitblijven van een beroep een belangrijke overwinning voor Ripple zou betekenen, die mogelijk de weg vrijmaakt voor een bredere institutionele adoptie van XRP.

Juridisch analist Zach Rector heeft erop gewezen dat als de zaak niet in hoger beroep wordt behandeld, er een definitief einde komt aan de meerjarige rechtszaak, waardoor Ripple zich kan richten op groei en nieuwe projecten.

Potentieel effect van Ripple op de cryptomarkt

De beslissing van de SEC kan ook een precedent scheppen voor de manier waarop andere cryptocurrencies worden gereguleerd in de VS. Als de SEC in beroep gaat, kan dit een agressievere houding ten opzichte van cryptoregulering betekenen, wat invloed kan hebben op de manier waarop tokens als Ethereum en Cardano worden behandeld.

Als er echter geen beroep wordt aangetekend, kan de uitspraak meer duidelijkheid bieden en de weg vrijmaken voor het mogelijke gebruik van XRP in ETF’s of bredere DeFi-toepassingen, waaronder partnerschappen en tokenization op het XRP Ledger (XRPL).

Wat ligt in het vooruitzicht?

Nu de deadline van 7 oktober dichterbij komt, blijft de toekomst van Ripple onzeker. Als de SEC kiest voor beroep, zal de zaak zich waarschijnlijk voortslepen en de XRP gemeenschap op scherp zetten.

Als er echter geen beroep wordt aangetekend, zou dit het einde kunnen betekenen van een van de meest spraakmakende crypto-rechtszaken in de recente geschiedenis en nieuwe deuren kunnen openen voor Ripple en de bredere crypto-industrie.

 

Lees meer over:
AltcoinRippleSECXRP

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....