Ripple’s XRP stijgt wederom 25 procent, neemt tweede plek over van ethereum

Ripple’s XRP steeg vannacht opnieuw flink, van 44 naar 56 dollarcent, nadat de cryptomunt bijna halveerde in waarde van haar recente stijging tot 80 cent. Tien dagen geleden koerste XRP nog op 26 dollarcent. Met huidige stijging neemt XRP wederom de tweede plaats over van ethereum gekeken naar marktkapitalisatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

XRP-handel

De XRPUSD-handel zat gisteren in een bearish trend na de enorme stijging tot 80 cent afgelopen vrijdag. De cryptomunt vond steun bij de 45 dollarcent. Vandaag maakt de XRP-koers weer een positieve beweging (bullish). Na de prijscorrectie lijkt XRP klaar om de stijging te hervatten. De XRP koers nadert de 56 dollarcent maar zal waarschijnlijk weerstand ondervinden tegen de 60 dollarcent. Breekt het daar doorheen zal een verdere stijging mogelijk zijn. XRP koerst verder boven de 12- en 26-dagen EMA (Exponential Moving Average), wat aangeeft dat er een stijgende trend gaande is.

Swell Ripple Conference

Er schijnt geen extra katalysator te zijn voor deze prijsbeweging. Het marktsentiment voor XRP lijkt in ieder geval te zijn omgekeerd afgelopen week, nadat de cryptomunt met liefst 95 procent daalde van haar all-time high in december 2017. Dat huidige positieve sentiment kan voor een deel verklaard worden in anticipering op de Swell Ripple conferentie volgende week, waar ook voormalig president Bill Clinton zal spreken. Ook de Amerikaanse toezichthouder SEC is aanwezig.

Wat Clinton te zeggen heeft is nog onduidelijk, maar als voormalig Amerikaans president ten tijde van de expansie van het internet kan hij enig beleidsperspectief geven over hoe toezichthouders en beleidsmakers om moeten gaan met de opkomende gedecentraliseerde crypto’s en de blockchain-technologie. Het gaat de komende week zeker enkele krantenkoppen halen, wat voor Ripple’s XRP wellicht de nodige wind mee gaat geven.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat XRP ethereum inhaalt als de nummer twee cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie. Dat deed het ook in januari, waarna ethereum op zijn beurt een flinke stijging kende tot mei, waardoor het stevig in het zadel bleef als de op bitcoin na grootste cryptomunt. De afgelopen maanden ging die koers echter flink lager, van boven de 800 dollar in mei naar een huidige koers tot iets boven de 200 dollar.

XRP behoudt die tweede positie gewoonlijk niet, aangezien het aanbod behoorlijk geconcentreerd is middels Ripple Labs en haar oprichters. Zij hebben zo’n 60 procent van het aanbod in handen, waarmee het een behoorlijk gecentraliseerde munt mag heten. Met de flinke daling van het decentrale ethereum zouden XRP beleggers wellicht meer kansen kunnen zien in die cryptomunt.

Bronnen: Trustnodes, Crypto Globe

Foto: Flickr / Kate Wellington

Lees meer over:
EthereumkoersRippleXRP