Rizz token keldert met 90% tijdens live presentatie op X

2832 totale weergaven
Rizz token keldert met 90% tijdens live presentatie op X

De memecoin Rizz is tijdens een live presentatie van de oprichter op X (Twitter) met 90% in waarde gedaald. 

Deze crash is erg opmerkelijk, aangezien het tijdens de presentatie snel mis ging. Tijdens de live werd er zelfs gesuggereerd dat het ging om een rug pull. 

Bubblemaps over de instorting

De CEO van Bubblemaps, Nicolas Vaiman, had zich aangesloten bij de livestream en zag de instorting van de token met zijn eigen ogen. Op X heeft hij later een thread gedeeld waarin hij het hele proces deelde:

https://twitter.com/bubblemaps/status/1804221337453449534

In deze thread worden de opeenvolgende gebeurtenissen beschreven. Volgens Bubblemaps van de Rizz token slechts een week voor de livestream gelanceerd op de Solana blockchain met een volume van $ 8 miljoen. 

Tijdens de livestream vroeg Vaiman naar de ‘bubbels’ die op de ‘bubblemap’ van de token getoond werden. Deze bubblemap toonde aanzienlijke bezittingen vanuit kleine accounts. Het team achter Rizz gaf aan dat ze meer dan 80% van de token in handen hadden. 

Vroege transacties laten echter zien dat de sell-off voornamelijk afkomstig was van ‘token snipers’ die binnen enkele minuten na de lancering de coin hadden gekocht. Vaiman heeft de oprichter van Rizz omschreven als emotioneel tijdens het evenement, waardoor hij aarzelde om vragen te stellen. Zo zei hij:

“Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat hij huilde.”

De leiding over de Rizz token

Vaiman liet ook weten dat hij van een anonieme bron te horen kreeg dat de persoon die daadwerkelijk de leiding over Rizz had, bekend als ‘Rick’ of ‘Rich’, niet in het plaatje was. In plaats van de daadwerkelijke leidinggevende staat een groep ontwikkelaars uit Singapore, bekend om het maken van memecoins en rug pulls, op de voorgrond. 

Ondanks Vaiman liet hierover weten:

“Deze ontwikkelaars proberen een aanzienlijk deel van het tokenaanbod te behouden door tokens te ontvangen van initiële implementatie-wallets en tokens te ‘snipen’ met nieuwe wallets die worden gefinancierd door gecentraliseerde exchanges.”

Deze tactiek maakt het lastig om de wallets te tracken, maar de timing brengt wel verbanden aan het licht als tokens minuten na de lancering worden gekocht.

Bijzondere situatie

Bubblemaps geeft aan dat ondanks dat het nog niet bevestigd is, ‘Rick’ of ‘Rich’ niet op de hoogte was van de situatie.

Dit betekent dat hij gebruikt is als een soort zondebok voor het team die een rug pull wilde uitvoeren. 

Lees meer over:
memeMeme coinrizz

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...