Roemeense autoriteiten gaan geconfisqueerde Bitcoin (BTC) veilen

Roemeense autoriteiten gaan geconfisceerde bitcoin veilen. Voor het eerst in de geschiedenis van het land organiseert de Roemeense overheid een veiling van bitcoin die in een fraudezaak zijn geconfisqueerd.

Veiling van bitcoin

Op 2 oktober jongstleden kondigde het Roemeens Nationaal Agentschap de veiling van het digitale goud aan. De veiling vindt plaats op basis van een uitspraak van de rechtbank van Ploiesti. In de uitspraak verplichte de rechter de veiling van de bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een persbericht van het ANABI werd ook het een en ander duidelijk over de procedure. De winnaar van de veiling dient het Nationaal Agentschap te informeren over zijn of haar openbare BTC-adressen. Meer specifiek stond in het persbericht dat het moest gaan om BTC-adressen die zijn gekoppeld aan een crypto handelsplatform.

De beurs waar de bitcoin naartoe gestuurd worden moet verplicht een geregistreerde entiteit die zich houdt aan de financiële regelgeving in Roemenië. Waarom dat op deze manier doet is niet helemaal duidelijk. De winnaar van de veiling kan de bitcoin natuurlijk weer van de desbetreffende exchange afhalen.

Het laat wel zien dat de Roemeense autoriteiten in principe geen voorstander zijn van bitcoin in eigen beheer. Maar dit lijkt een overbodige eis aangezien de identiteit van de koper voor de organisatie van de veiling bekend moet zijn.

Veiling is een primeur in Roemenië

De veiling van de bitcoin in Roemenië is dus een primeur voor het land. Wereldwijd hebben dit soort evenementen echter al vaker plaatsgevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bitcoin die in beslag zijn genomen bij het beruchte sluiten van Silk Road.

De online marktplaats die werd gerund door Ross Ulbricht, die voor zijn praktijken in relatie tot de exchange een levenslange gevangenisstraf heeft gekregen.

Multimiljardair Tim Draper kocht tijdens deze veiling meer dan 30.000 bitcoin, bijna net zoveel als MicroStrategy onlangs. Draper betaalde echter slechts tussen de 370 en 640 dollar per bitcoin. Een stuk minder dan MicroStrategy afgelopen maand betaalde.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....