Roger Ver is op borgtocht vrij, maar VS wil nog $48 miljoen van hem

5214 totale weergaven
Roger Ver is op borgtocht vrij, maar VS wil nog $48 miljoen van hem

Roger Ver is op borgtocht vrij. De vroege bitcoiner werd eerder dit jaar opgepakt in Spanje. Ver aka ‘Bitcoin Jesus’, kan mogelijk nog worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De VS beschuldigt hem van belastingfraude. Hij zou sinds 17 mei al uit de gevangenis zijn gelaten, nadat hij zo’n $163.000 betaalde. Hij moet voorlopig wel in Spanje blijven. Ook heeft hij zijn paspoort ingeleverd en moet hij zich om de twee dagen melden.

Ver is al enige tijd officieel geen staatsburger meer van de Verenigde Staten. Dat weerhoudt de autoriteiten er echter niet van om hem alsnog flink aan te pakken. Sinds zijn arrestatie heeft hij voor zo ver bekend niets meer van zich laten horen op social media.

Ver vs VS

Op 30 april kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aanklachten tegen Ver aan wegens postfraude, belastingontduiking en het indienen van valse belastingaangiften. De autoriteiten beweren dat hij de Internal Revenue Service (IRS) voor ongeveer $48 miljoen heeft opgelicht door vermogenswinsten uit de verkoop van BTC en andere activa niet te melden.

Ver, geboren in Californië, deed in 2014 afstand van zijn Amerikaanse staatsburgerschap en bezit geen Amerikaans paspoort meer. Hij heeft nu het staatsburgerschap van Saint Kitts en Nevis en Antigua en Barbuda. Amerikaanse functionarissen hebben verklaard dat ze Ver willen uitleveren vanuit Spanje om hem in de Verenigde Staten te berechten.

Bitcoin Cash

Ver speelde een cruciale rol in de vroege adoptie van bitcoin en was een van de eerste investeerders in Bitcoin-gerelateerde startups zoals Blockchain.info en BitPay. Zijn bijnaam “Bitcoin Jesus” komt voort uit zijn evangelische promotie van Bitcoin in de vroege jaren van de cryptocurrency.

Ver’s verhuizing naar Bitcoin Cash volgde op zijn ontevredenheid over de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin en de richting die bitcoin insloeg. Daar is hij overigens veel geld mee verloren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie kan Ver, als hij schuldig wordt bevonden, een maximale gevangenisstraf van 20 jaar krijgen voor sommige aanklachten. Voor de belastingontduiking staat vijf jaar, tot drie jaar voor elke valse belastingaangifte.

Lees meer over:
misdaadRoger Ver

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...