RTR Trump-themed Token crasht 95% nadat Eric Trump betrokkenheid van vader ontkent

150 totale weergaven
Verrassende steun uit Silicon Valley: Tech-Industrie achter Trump in 2024

Een pas gelanceerde Solana memecoin met het Trump-thema, Restore the Republic (RTR), maakte een dramatische stijging van de marktwaarde door, om vervolgens met 95% te crashen nadat de zoon van Donald Trump, Eric Trump, elke officiële associatie met het token ontkende.

RTR stijgt door speculatie, maar crasht ineens

Restore the Republic (RTR), zag zijn marktwaarde omhoogschieten naar $155 miljoen voordat het met 95% crashte. Het aanvankelijke succes van de token werd gestimuleerd door speculaties dat het officieel werd goedgekeurd door voormalig president Donald Trump.

De waarde van het token daalde echter snel nadat de zoon van Trump, Eric Trump, verduidelijkte dat het token geen officiële band had met zijn vader.

Speculatie door posts op sociale media

De hype rond RTR begon toen Eric Trump tweette over zijn interesse in crypto, waardoor velen gingen geloven dat er een officiële cryptocurrency op komst was die door Trump werd goedgekeurd.

Ryan Fournier, een conservatieve activist, wakkerde de geruchten verder aan door op sociale media te suggereren dat RTR de officiële Trump-token was. Dit bericht is sindsdien verwijderd.

Ontkenning leidt tot instorting van de markt

Eric Trump ging later naar sociale media om te waarschuwen tegen “valse tokens” en benadrukte dat zijn vader geen officieel cryptocurrency-project had aangekondigd.

Deze onthulling zorgde ervoor dat de waarde van de token kelderde, waardoor een groot deel van de marktkapitalisatie die op speculatie was gebouwd, werd weggevaagd.

Winstnemingen en de risico’s van memecoins

Blockchain data-analyse onthulde dat sommige vroege investeerders aanzienlijke winsten maakten tijdens de korte stijging van RTR en hun holdings verkochten voordat de token crashte.

Dit incident onderstreept de volatiliteit en risico’s van de memecoin markt, waar speculatie en geruchten kunnen leiden tot snelle winsten gevolgd door even snelle verliezen.

Volatiliteit in tokens met het Trump-thema

Dit is niet de eerste keer dat een token met het thema Trump opschudding veroorzaakt op de cryptomarkt. Een andere token, DJT, crashte ook na een initiële hype, na beweringen dat het gesteund werd door de zoon van Trump, Barron.

Deze incidenten benadrukken de invloed van het merk Trump in de cryptocurrency wereld, ondanks het gebrek aan officiële goedkeuringen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....